Луната е в знак Риби - Време за почистване на тялото, за извеждане на токсините и шлаките. Активират се отделителната, имунната, ендокринната и лимфната системи. Благоприятен период за всички методи за пречистване на организма, както и за начало на хомеопатично лечение. Особено значима е личната и социална хигиена. От храната е желателно да се изключат месо, тестени изделия. Алкохолът в тези дни е абсолютно противопоказен. Трудно ще ви бъде да се ограничите от ядене, алкохол, лекарства. Не се опитвайте по този начин да успокоите своите емоции. По-добре си намерете някой, на когото можете да се изплачете какво ви тежи.

Краката се уморяват от дълго ходене и носене на неудобни обувки. Лесно се прихващат гъбични заболявания. Наблегнете на грижите на краката. Отделете достатъчно внимание на стъпалата, потопете ги в топла вана с билкова отвара и морски соли, масажирайте ги леко с подхранващ крем, направете си хубав педикюр. Рефлексотерапията е особено полезна в този момент.

След 16:06 до обяд на другия ден Луната се движи на празен ход в знак Риби. Важните неща ги вършете преди това.

8-ми лунен ден до 12:56ч. Символ на деня е феникса. В този ден в организма се променя биохимията. Оформя се онова, което се е случило с човека през първите седем лунни дена. Добре е да яде лека растителна храна. Подходящо е в този ден да се покаете. При неправилно използване на лунната енергия на деня може да се появят стомашни болки, вътрешно треперене, да започнат да ви горят ушите.

9-ти лунен ден от 12:56ч до 13:29ч на другия ден. Възможно е да ви споходят тревоги, безпокойство и мрачни мисли. Важно е да не се поддавате на емоциите, а да запазите спокойствие. Не критикувайте! Не е желателно да се напрягате и да правите това, което не се получава. Най-добре е да отделите повече време за почивка и релаксация. За вярващите е препоръчително да се пречисти дома със светена вода, благовония съответно тамян и запалени свещи. Не оставяйте децата сами и се вслушвайте в исканията и капризите им. Възможни са отравяния и интоксикации. Ако случайно ви полеят с вода или ви намокри дъжд, това носи изчистване и освобождение от болестите. Пазете се от загуби на всички нива. Ако още сутринта срещнете човек с празна чанта, на провал ще ви бъде целия ден. Внимавайте да не предизвикате черния дроб с някаква храна. Възможно е да сънувате много интересни сънища.

Очистваща баня с чай мате – практика на 9-ти лунен ден

Освен за пиене, може да се използва за очистваща баня. Този начин присъства в някои испански духовни техники, в Мексико и Бразилия, тъй като притежава очистващо действие. Под форма на баня отстранява повечето астрални отпадъци на ежедневието, премахва последиците от урочасване и разваля по-дребни проклятия. Продава се на торбички в магазините за природни продукти. Добавете 2 чаши силен чай към водата за къпане и останете във ваната поне 6-8 минути. Може да се обливате с чая от напълнена кофа или чрез обтриване с гъба. Напоете гъбата с чай и обтрийте цялото си тяло, след като сте взели душ и сте се измили. После изчакайте да изсъхнете на въздуха без да се плакнете повече.