Луната е в знак Рак. Благоприятно е за благоустройство на дома, за пране, чистене, грижа за дрехите и обувките. Не давайте пари назаем. Вана с морска сол и билкови отвари ще ви помогнат да се освежите и подмладите. Добре е да поспите през деня, вниманието е занижено. Топлота, доброта, задушевност, желание да бъде привлекателна ще преследва жените. Най-благоприятното си влияние Луната дарява сега. В никакъв случай не търсете утеха в храната. Последствията от кулинарните излишества ще се отразят зле на храносмилателната система.

9-ти лунен ден продължава до 13:08ч ( виж информацията от вчера) ;

10-ти лунен ден започва от 13:08 и продължава до 14:09ч на следващия ден. Много хубав ден. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Отделете време за родители, роднини, бъдете с децата си, със своето семейство. Именно при корените си човек може да намери нов източник на енергия. Сега може да предприемете нови дела. “Натрупване.” Ако ви се удаде да избегнете скандалите и неприятните ситуации, добре е да се заемете сериозно със задълженията си. Това е ден, в който човек е способен обективно да оцени своите възможности. Не допускайте да има скандали. Плановете приведете в съответствие с реалността. По-малко емоции! След започване на десетия лунен ден е благоприятно за развитие на партньорските отношения, укрепване на връзките и контакти. Продуктивни ще са пътуванията и преговорите. Договорите биха имали добра перспектива.

Бъдете добри и милосърдни в този ден. Не убивайте животни и насекоми. Хубаво е да поговорите с животно. Противопоказни са авантюрите. Благоприятно е за ремонтни работи, грижи за дома. Не избягвайте съпружеските обятия и любовта. Добре е да подарите цвете в саксия. Откъснати цветя не се препоръчват. В този ден човек може да срещне истинския учител. Ако ви цъфне цвете у дома или ви подарят цвете в саксия, това е знак за радост и щастие.

През 10-то лунно денонощие често се сънуват леки и приятни сънища, които за съжаление не се сбъдват.

Подстригването е опасно, може да подкопаете здравето си. Откажете се да скъсявате косите си, да подравнявате краищата им, още повече от фундаментално подстригване. Всичко това ще доведе до различни неприятности със здравето. Най-напред може да пострада системата на сетивата – всичко свързано със зрението, обонянието, вкуса и осезанието. В този ден колкото можете повече разчесвайте косите. Всеки път се старайте с гребена (за предпочитане е рядък дървен гребен) или четката да правите толкова движения, на колкото години сте. Разчесвайте косите на различни страни и само при завършването придайте определена форма на косите си (разделете ги и вчесвайте на определена страна).