Празнуват Анастасия, Ася, Сийка, Сия, Анастас, Шина, Шинка.

Луната е в знак Везни, което носи Ян-ска енергия, въздушна стихия, кардинално качество. На Везни е присъщо стремеж към хармонични отношения, дипломатичност и умение безконфликтно да се постигат целите. Засилва се подсъзнателното желание да се харесаме, да получим знаци на внимание, да се чуят думи на одобрение. Лесно намираме общ език с другите хора. Счита се, че това е най-добрият знак за примирие и възстановяване на отношения. Заедно с това се засилва и колебанието, нерешителността. Чашите на Везните трябва да задържим в равновесие.

Неблагоприятно е: да се слушат съвети, да се правят скъпоструващи покупки, всякакви занимания с неестетични дела.

Благоприятно е: за срещи, запознанства, прием на гости, посещение на културни мероприятия, развитие на сътрудничество, реклама, подобряване на имиджа, покупка на мебели и предмети на изкуството, за творчество и вдъхновение, пътувания и пътешествия. Също така за процедури по избавяне от излишно тегло, за целулит и занимания с йога, което води до подобряване на енергийната система на човека в равновесие.

23 лунен ден – Ознаменуван е още с различните настройки във физическия свят, които стават по инерция, тъй като са набрали значителна скорост от по-рано. Човек има усещането за загуби и че нещата се случват не по неговата воля. Общуването с други хора не носи полза сега.

Полезни са млечните продукти. Добре е да се въздържате от месна храна. Както е известно месото повишава агресивността. Също и от алкохол. И най-малката доза може да доведе до поразии.

Подстригването е противопоказно. Може да донесе след това неприятности.

Сънищата показват, доколко сте хармонична личност и доколко сте постигнали вътрешно равновесие. Това, което видите насън, показва вашето истинско отношение към себе си. Съновиденията, които човек вижда, означават нещо съвършено противоположно на това, което очаква в действителност.