Днес се чества св. пророк Даниил. Празнуват Даниел, Данаил, Данаел, Дани, Данил, Даниела, Данаила, Данелия, Данела. Това са хора спокойни и уравновесени. Понякога общителни, понякога сдържани, според моментното си настроение. Имат силна воля и развито чувство за дълг, приятни събеседници са. Поставят приятелството над любовта. С търпение успяват да стигнат до края на започнатото, въпреки, че не са амбициозни, но пък винаги знаят какво искат. Имат добра интуиция и лесно се ориентират във взаимоотношенията. Много са добри и услужливи. В миналите си животи са били хора на честта и са участвали в дуели. Често са били предавани. В любовните си отношения са били разкрепостени. Доста комуникативни, владеели са добре словото. Били са търговски пътници, куриери, джебчии, строителни работници, гимнастици, фокусници, търговци, алхимици. Живеели са в Италия, Франция, Германия, Сардиния, Уелс, Брабант, Калабрия.

Луната се движи в знак Лъв. Когато Луната преминава през този знак, хората изпитват влечение към удоволствията, разкоша, имат нужда от обожание и признание. Дни на творчество и повишена жизнеспособност. Склонност към честолюбиви замисли, стремеж към лидерство. Да не се критикува никой. Сърцето и гръбначният стълб са много уязвими, да не се натоварват.

Символ на 18-ти лунен ден е огледалото, затова и обкръжаващата действителност играе за всеки от нас ролята на своеобразно огледало. Всичко, което виждаме или чуваме около себе си, ни казва истината за нас самите. Приемайте тази информация даже да е нелицеприятна. Енергетиката на деня е слаба. Човек може и без причина да се почувства като разбит. Да се спи малко, иначе ще се почувствате още повече разбити. Това е в най-лошия случай, а в най-добрият може да изпитате приятна слабост. Внимателно анализирайте думите казани по ваш адрес, но не ги приемайте в качеството им на ръководство за действие. В противен случай ще се подадете на манипулацията на околните. Отделете специално внимание на здравето. Благоприятни са водните процедури. Противопоказно е пушенето и пиенето на алкохол през днешния ден. Препоръчва се вегетарианска диета. Желателно е да си устроите разтоварващ ден или да се намали количеството на храната.

Подстрижка – Подстрижката ще увеличи вашата харизма, ще подсили паметта ви и интелектуалните възможности.

Покупки – може да се купуват само огледала и нищо повече.

Сънищата в 18-ти лунен ден таят неизчерпаем източник за нас самите. На тълкуването на сънищата трябва да се отдели специално внимание. Символите на сънищата се явяват като огледало, което отразява нашите дълбоки стремежи и желания.