Луната е в знак Близнаци – знакът на младостта.

Благоприятно за краткотрайно гладуване, очистителни процедури, разнообразна гимнастика за мускулите на лицето и ръцете. Най-уязвими са дихателната и нервната системи. Не се препоръчва да се прави маникюр, педикюр, използване на гел нокти, да се завиват краищата на ресниците. Подходящо за аромотерапия, инхалации, руска баня и сауна.

12-я лунен ден (до15:31ч) обикновено преминава мирно и спокойно. Изисква се определена концентрация. Нужно е да се вслушваме в своите усещания, а не да ги анализираме. Молитвите отправени в този ден, ако са искрени, обезателно се сбъдват. Трябва да бъдем милосърдни, за да не бъдем лишени ние от милосърдие. И дума не може да става да се изпитва гняв, каквито и да е отрицателни емоции или да има спорове. Точно обратното, следва да се стремим към покой, уединение, любов към всичко, което ни обкръжава. Не е подходящо времето за хазартни игри, за търговски дела и всичко, което е свързано с материални придобивки. Ден на спонтанността и непредсказуемостта. Не се опитвайте да живеете по график, да правите планове - всичко може да се реализира точно на обратното. Не е желателно да подписвате документи, да се започват съдебни дела и да се провеждат отговорни мероприятия. Днес твърде много неща се решават от случаят шегобиец, от внезапните пориви. Вслушвайте се в себе си и търсете знаците на съдбата. Да не се употребява груба храна, да се пият повече течности, натурални сокове с изключение на ябълкови.

13-и лунен ден започва от 15:31ч и продължава до 16:29ч на следващия ден. Добре се усвоява нова информация, четете книги, позволяващи по-добре да разберете себе си и света. Могат да се появят стари проблеми. Отнесете се към тях спокойно, без да нервничите. С решаването на проблема, вие ще придобиете нови сили за нов живот. Денят ще ви помогне да се отървете от бремето на миналото.

Здраве - Магически ден. В него се извършват процеси по подмладяване на организма. Употребявайте полезни средства, сега се усвояват великолепно. Енергията, кръвта, полезните вещества добре циркулират в организма. Уязвими са стомаха и панкреаса. Не е добре да гладувате и да постите.

Красота – Направете масаж на лицето с благородния камък жадеит. Китайските императори и придворните дами също са го използвали. Спомага за запазването на гладка и лишена от бръчки кожа. Камъкът трябва да бъде със заоблена форма. Масажът се започва от върха на носа и се придвижва нагоре до вътрешните ъгли на очите. Оттам слиза вертикално надолу, подминават се краищата на устата, докато се стигне до челюстта. После се свива по посока на средата на челюстта и се спуска вертикално надолу към шията. Втори етап започва от предната страна на ушната мида и се слиза вертикално до задната част на челюстта. Оттам се свива към средата на челюстта и отново се спуска вертикално до шията. Препоръчва са да се правят тези движения по 10-15 пъти на ден.