Празнуват Николай, Никола, Николина, Николета, Никол, Николо, Никула, Никита, Нино, Нина, Ницо, Ница, Нинелия, Кольо, Колина, Коломан, Куна. Никулден се чества от всички християни, без значение дали имат имен ден или не. Свети Никола, освен покровител на рибарите и мореплавателите, е покровител и на банкерите, парите и имота, закрилник на дома и фамилията. Преди да го канонизират за светец той бил лихвар, който помагал на бедни и безпарични, като раздавал богатството си. Но гледал тези, на които правел благодеяния, да не разберат откъде идват те. Този празник се чества от всички християни, не само тези, които имат имен ден. Днес всички трябва да се веселят, да се събират заедно да празнуват и да се слагат рибни ястия на масата.

Луната е в знак Риби - Време за почистване на тялото, за извеждане на токсините и шлаките. Активират се отделителната, имунната, ендокринната и лимфната системи. Благоприятен период за всички методи за пречистване на организма, както и за начало на хомеопатично лечение. Особено значима е личната и социална хигиена. От храната е желателно да се изключат месо, тестени изделия. Алкохолът в тези дни е абсолютно противопоказен. Трудно ще ви бъде да се ограничите от ядене, алкохол, лекарства. Не се опитвайте по този начин да успокоите своите емоции. По-добре си намерете някой, на когото можете да се изплачите какво ви тежи.

Краката се уморяват от дълго ходене и носене на неудобни обувки. Лесно се прихващат гъбични заболявания. Наблегнете на грижите на краката. Отделете достатъчно внимание на стъпалата, потопете ги в топла вана с билкова отвара и морски соли, масажирайте ги леко с подхранващ крем, направете си хубав педикюр. Рефлексотерапията е особено полезна в този момент.

8-ми лунен ден от 12:22 до 12:56ч на другия ден. Символ на деня е феникса. В този ден в организма се променя биохимията. Оформя се онова, което се е случило с човека през първите седем лунни дена. Добре е да яде лека растителна храна. Подходящо е в този ден да се покаете. При неправилно използване на лунната енергия на деня може да се появят стомашни болки, вътрешно треперене, да започнат да ви горят ушите.

Подстрижка – Може да се подстригвате до 12:22ч. Косите подстригани в този ден улавят вълните на енерго-информационното поле в по-широк диапазон. Това засилва интуицията, води до неочаквани прозрения.

След 12:22 до 12:56ч на другия ден не се препоръчва да се подстригвате, тъй като може да привлечете негативите на околните към себе си.

Сънища в 8-ми лунен ден носят важна информация. Може да узнаете какви кармични връзки не ви дават възможност да бъдете щастливи в настоящия живот.