Луната е в знак Стрелец. Денят се отличава с емоционална стабилност, стремеж към премереност и порядък. В дните на Стрелеца хората са по-изпълнителни към препоръки и съблюдават режими, иска им се да дават съвети и да помагат на другите. Пробуждат се такива качества като щедрост, великодушие, решителност. Не забравяйте, че намеса в чуждите дела може да има само тогава, когато ви помолят за помощ. Много е благоприятно за физическо натоварване, спорт, усвояване на нови знания. Уязвима е кръвоносната система, черният дроб, а също сухожилията, ставните връзки, тазобедрените стави. Нежелателни са дългите разходки пеша. Възможно е да възникне неудържимо желание да нарушите диетите и да си похапнете от душа каквото ви се прииска. Да се избягва мазна и тежка храна. Да се избягват преливане на кръв и донорски процедури. На мнозина ще им се прииска да си изплачат бедите пред малко познати хора.

24-ти лунен ден – Символ е мечката. Мощен енергиен ден. Време за пробуждане на стихийните сили на природата и творческият потенциал вътре в човека. Добре е да започнете нещо ново, да се отправите на път, да поемете отговорност за другите, да проявите всякаква инициатива. Ден за разрушаване на нерационалното старо и създаване на благотворно ново.

Ако на излизане от къщи чуете детски смях или видите деца да играят, това е добър знак.

Секс – Сексът се приветства при това без ограничение на количеството. 24-ти лунен ден е свързан с плодородието, затова да се занимавате със секс не само е възможно, но и необходимо. Добрият и продължителен секс в този ден служи като отлично профилактично средство срещу много заболявания. Сексът сега е лечебен!

Облекло – Придържайте се към ярките цветове. Не се препоръчват мрачни тонове, синьо и черно.

Подстрижка – Днешната подстрижка или подравняване на косата носят само полза. Придобива се допълнителна енергия, която е необходима в следващите няколко дни.

Сънища – Не обръщайте внимание на сънищата в този ден. Сънят се счита за лош, ако на сън сте видели починал човек.