Празнуват Анна, Анета, Аника, Аница, Анушка, Нуша, Нушка, Яна, Янка. Името Анна отговаря на знак Дева. Камък- топаз, рубин; животно покровител-заек; щастлив ден – сряда; неблагоприятен ден-четвъртък; удачен сезон- лято. Препоръчва се връзка с мъже с имената Алексей, Антон, Владислав, Евгени, Константин, Леонид. Цветето на Анна е градинската теменуга. Кадифени и нежни, те често са украсени в три основни цвята - бял, жълт и виолетов и символизират три настроения: надежда, печал, непосредственост. И всички тези качества са видни в характера на Анна. Както градинската теменуга приковава вниманието, така и Анна привлича представителите на силния пол. Жизнерадостна, капризна и упорита. Анна обожава празниците. С радост приема гости, с не по-малко удоволствие отива на барче, ресторант. Обича да танцува, винаги весела и остроумна. Подарете на Анна нещо от бижутерията. Много харесва гривни и пръстени с орнаменти, по-добре без камъни. Не е безразлична и към чанти, но трябва да бъдат модерни и изискани. Да избягва мрачните тонове в дрехите. За нея са благоприятни червеният и белият цвят, те усилват нейната привлекателност.

Денят е в чест на светицата – майка, на Богородица и се отбелязва предимно от жените. Днес не трябва да работят майките, младите жени и бременните. На този ден са започнали родилните мъки на Богородица и тогава тя си боядисала дрехите в черно. Св. Ана е още празник на самодивите. По това кой ще влезе в къщи, се гадае каква ще бъде годината. Нощта преди зачатието на св. Анна се смята за най-злокобна. Нощ на заклинания, магии и прокоби. Вярвало се, че магьосниците се превръщат в мушици и бродят навсякъде. Ако убиете мушица край свещта, значи сте убили някоя магьосница. Вътре в къщи и можете да си окадите с тамян и да запалите свещ.

Луната е в знак Овен - Хората стават по-инициативни, по-импулсивни, по-хазартни, търсещи новото. Повишава се физическата активност. Проявява се нетърпение, искане да стане всичко и веднага. Не изяснявайте отношенията си – вместо това още повече ще се усложнят. Уязвими са главата, мозъка, ушите, очите, зъбите. Необходимо е да се занимавате с профилактика на съответстващите заболявания. По-малко четете и стойте пред компютъра. Подходящо за масаж на главата и лицето. Направете подхранваща маска. Не посещавайте зъболекар. Препоръчва се натоварване на кръста и долната част на гръбначния стълб. Може да се правят всякакви упражнения оформящи талията. Любовните авантюри, подписване на договори е желателно да отмените. Не се преуморявайте нито физически, нито умствено.

10-ти лунен ден до 14:02ч е благоприятен за семейни дела. Добре е да посетите своите роднини. Това ще укрепи вашите роднински връзки. Естествено, направете го искрено и защото го искате, а не защото трябва. Най-доброто време да си устроите семеен празник дори без повод. Да се избягват скандалите и взаимните упреци. Не се препоръчва подстригване.

11-ти лунен ден от 14:02 до 14:38ч на следващия ден. Бъдете внимателни. Ден опасен за взаимоотношенията. Не е ясно кое действие до какво ще доведе. Дори невинно казана дума може да предизвика пристъпи на гняв. Реакциите са непредсказуеми. Секса трябва да бъде пламенен, страстен. По време на интимната близост проявявайте повече фантазия, не се бойте да експериментирате. Преизпълнени сте със сили. Добре е да се занимавате с активни упражнения, с ци гун, но без излишно да се претоварвате. Обърнете внимание на сухожилията, не на мускулите. В този период можете да се подстригвате, а ако не сте имали такива намерения, то подрежете косата си поне на милиметър. Това ще освободи излишната негативна енергия.