Луната е в знак Овен– може да усещате прилив на енергия, но не трябва да се преуморявате нито физически, нито умствено. Добър период за краткосрочни дела. Не започвайте да изяснявате отношения, ще стане още по-лошо. Подходящо е за масаж на лицето, което ще повдигне тонуса на кожата. Възможни са мигренозни пристъпи. Очите, ушите и горната челюст също са уязвими.

Символ на 4-ти лунен ден е “Райското дърво” или “Дървото на познанието”. Не съвсем благоприятен ден. Спомнете си за Адам и Ева които вкусили от забранения плод от дървото на познанието и извършили грехопадение. И този ден е такъв - ден на грехопадението. Възможни са всякакви изкушения да ви съблазнят, може да ви се наложи да избирате между доброто и злото. Затова е най-добре да прекарате деня в уединение, да практикувате изкуството на богатите “нищонеправене” и да не вземате скорострелни решения. Особено актуална е поговорката днес: “По-добре десет пъти премисли, тогава режи”. Изкушения ще дебнат отвсякъде.

Отношения – Много е подходящо семейството да се събере около масата и да обсъди общите текущи дела и просто да общувате заедно. Развлекателните мероприятия да се избягват сега.

Секс – Необходимо е да бъдете внимателни в интимните взаимоотношения и да се използват по-леки форми на секс. По време на първа четвърт става натрупване и уплътняване на енергиите. Увеличава се апетитът при хората. В никакъв случай не търсете утеха в храната. Желателно е да се използват продукти с повишено съдържание на калий и се откажете от замразени и консервирани храни. При неправилно хранене може да имате разстройство на храносмилателната система или да се появят проблеми с черния дроб и жлъчката.

Подстрижка – Ако в момента ви устройва здравето и личния ви живот, то въздържайте се от подстригване. След това косите ви ще растат дълго, може да се измени тяхната структура, дебелина на косъма, гъстотата, което неизбежно ще повлияе върху енергообмена, което пък ще се отрази на вашия живот като цяло.

Сънищата могат да покажат изкушенията, на които подсъзнателно сте готови да се поддадете или проблеми, свързани с вашия вътрешен избор за добро и зло.