Луната е в знак Везни.

В такъв ден човек е особено чувствителен към красотата на околния свят, както и към дисхармонията. Планетните влияния предразполагат към демокрация, колегиалност, сътрудничество. Накарайте детето ви да се почувства пълноправен член на семейството. Проявете нужното уважение към него. Обърнете му достатъчно внимание. Хубаво ще е, ако в това време вземете съвместни семейни решения, като например къде ще отидете на почивка. Погрижете се всичко да бъде в ред в дома ви. Уязвими са бъбреците и пикочната система.

Символ на 28 лунен ден е лотосът - олицетворение на духовното израстване на човека. Един от светлите дни, предназначен за постигане на висшите истини, за духовно прозрение и подем на духовно равнище. Ден на добрите мисли, на добрите думи и добрите дела. Всичко в другите дни, което е било неясно и е създавало пречки, днес се прояснява, често от само себе си чрез случайно прииждаща информация. Ден за алхимия на душата, когато е необходимо да се работи с астралното тяло, с чакрите. Днес трябва да сте в приповдигнато настроение, в добро разположение на духа, да контролирате своите емоции и да се вслушвате във вътрешният си глас. Не трябва да се внасят резки промени в личния живот, да не се решават сега социални проблеми. Болести започнали този ден имат кармична природа.

Подстрижка – Не е подходящо за подстригване. Тя може да снижи вашата активност.

Сънища - Информацията в сънищата може да се използва. Образите на сънищата могат да бъдат пророчески, но трудно могат да се изтълкуват правилно. Ако не запомните съня си, това означава, че сте прекъснали връзката си с небесата, твърде много сте се отдалечили от духовната си същност.