Когато Луната е в Близнаци, се препоръчва масаж на лицето и епилация. Масажирайте ръцете си, пръстите си, потопете ги в билкова отвара, намажете ги с подхранващи масла и кремове. Подходящо за лечение на гъбички под ноктите. Правете упражнения за раменния пояс. Ако посещавате спортна зала, наблегнете на оформянето, аеробика, източни бойни изкуства. Жените стават променливи, искат да сменят образи си. Лак за нокти - перлен и преливащи цветове. Спирала за очи - сива, кафява. Руж - нюансите от нежно розово до виолетово.

Облекло- Луна в Близнаци е многолика- може да носите от строг костюм до спортно облекло.

16-ти лунен ден (до 18:16ч) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат, както усещането за студ свидетелства за недоволството на вашия Ангел-Хранител. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения.

Ако чуете да ви наричат по име, веднага си намислете желание. Ако намерите метални предмети, монети, това е лош знак в днешния ден и по-добре не ги вземайте.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.

Секс - В 16-ти лунен ден никакъв секс, никаква еротика, само почивка!

Сънища – Единственият лунен ден, в който образите в съновиденията не носят никакъв съществен смисъл. Като правило това е само хаотичен набор от символи, които са отражение на отминали събития. Според практиката хората забравят своя сън в този ден и изобщо не помнят какво са сънували. Важното е много добре да се наспите.