На 14 октомври Европа ще отбележи за трета поредна година „Денят на европейското арт кино“. CICAE и Europa Cinemas в партньорство с над 600 кина представят една невероятна програма, включваща поглед зад кулисите, филми за деца и исторически класики. С голямо разнообразие от гости, събития и изложби, програмата обещава да бъде толкова разнообразна, колкото и самото Европейско кино.

Трима популярни европейски режисьори потвърдиха ролята си на посланици на инициативата тази година. Това са германският режисьор Кристиан Пецолд („Феникс“), френският пионер в анимацията и носител на BAFTA Мишел Оцелот („Кирику и магьосницата“) и италианската режисьорка Аличе Роруачър („Чудесата“). Те ще вземат участие в инициативата, а всичко интересно, свързано със събитието може да следите и в техните социални мрежи. Cine Grand, в ролята си на български партньор на инициативата, ще предложи на киноманите уикенд на европейската анимация в Park Center със свежа колекция от най-добрите предложения.

От 12 до 14 октомври в удобните и иновативни киносалони на кино Cine Grand Park Center, в сърцето на столицата, малки и големи ще могат да се насладят на богата програма, включваща филми от Дания, Германия, Белгия, Исландия и др. Почитателите на седмото изкуство ще могат да видят шест специално подбрани заглавия: „Плоуи: сам не ще летиш“, „Капитан Шарки“, „Невероятното приключение на гигантската круша“, „Щъркелчето Ричард“, „Полети нависоко“ и „Лодките“.