„Черешката на тортата” подхвана своя юбилеен десети сезон, но от забавното кулинарно предаване вече няма и следа. То безспорно бе едно от любимите на всеки зрител, независимо дали той е запален готвач или просто любопитко, който иска да надникне в света на известните. В предишните сезони се разгаряха истински битки зад печките, участваха интересни и нестандартни личности, които се разкриваха пред камерите. Лафовете и рецептите им се помнеха с месеци и години, обсъждаше се представянето им като домакини, подредбата на масата, избора на питиета, дрехите, че даже цвета на покривката на масата.


В последния сезон обаче от тази празнична, мила и леко изнервена обстановка няма и следа. Най-основният проблем на участниците е, че те не могат да готвят. Ама никак. Признават си го чистосърдечно, но с това старанието им се изчерпва. Толкова са зле в кухнята, че в сравнение с тях 15-годишна ученичка от техникума по хранене изглежда като мастър шеф, завършил „Кордон бльо”. А така основната интрига в предаването изчезва и на нейно място се настанява скуката. Другият голям проблем са участниците-в България няма толкова известни личности, че да напълнят десет сезона.

Затова в последния участват хора, чиито имена не говорят нищо на никого. Освен това са сковани като бастуни, лишени от чувство за хумор и крайно дидактични. То и Тити Папазов не можеше да готви, ама докато обикаляше по ресторантите за готова храна, не спираше да забавлява зрителя. Даже участва два пъти в предаването, но на никого не досади. За разлика от Сантра, която е известна с това, че е известна.

Затова е време „Черешката на тортата” да отиде в историята. За да не ни остави горчив вкус в устата като някоя скалъпена за пет минути манджа от пълни аматьори, които дори не могат да с забавляват като хората. 10 сезона стигат, шеф Манчев.