Пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев завежда дело за уронване престижа на болница „Медлайн“ в Пловдив, риск от отлив на пациенти и пропуснати ползи срещу предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия.
Жалбата бе внесена след поредната атака на медията, проведена на 26 януари 2018 г., когато бе излъчен репортаж със заглавие „Супер скандал! Извадиха здрав орган на жена в клиника в Пловдив“, в който се оповестяват данни за извършена операция на 71-годишната Виолета Николова от Пловдив. В репортажа бе дадена думата единствено на жената, която отправи обвинения към лекарски екип от „Медлайн“-Пловдив за отстраняване на здрав орган, като целта била „вероятно да се източи Здравната каса“.

Излъченият материал представя само гледната точка на пациентката, въпреки че медията разполага и с гледната точка на лекаря, извършил операцията. Репортер на предаването посети лечебното заведение на 8 ноември 2017 г. и направи интервю с представител на медицинския екип. Аудиторията на 26 януари 2018 г., гледала това предаване не е и не може да бъде същата като аудиторията, гледала отговора на лекаря, излъчен в друго предаване на 30 януари 2018 година. По този начин се уронват престижът, доверието и авторитетът на една от водещите болници в Пловдив, което би довело до отлив на пациенти.

На 22 януари 2016 г. Районна прокуратура-Пловдив отказва да образува досъдебно производство поради липса на данни за виновност. Николова остава недоволна и обжалва, но на 15 юни 2017 г. постановлението на Районната прокуратура в Пловдив е потвърдено от по-горната инстанция. Отказът на магистратите да заведат дело по случая е категоричен.Затова мениджърският екип на МБАЛ „Медлайн“ се обръща към съда, а средствата, които бъдат спечелени от делата срещу „Господари на ефира“ ще бъдат предоставени за благотворителност