Втора своя изложба на тема „Прераждане“ ще представи чаровната актриса Диана Димитрова, която играе на д-р Огнянова в медицинската драма „Откраднат живот“.   Първата се казваше "Отвъд" и бе преди 4 години. Димитрова е завършила Художествената академия. Сега нейните творби ще украсят „Арт Център 12“ в края на ноември. Много от картините й са портрети и тя няма да изневери на стила си. „Портрети – те са ми любими за рисуване. В „Прераждане“ ще има главно очи“, сподели пред „Монитор“ Диана за петата си изложба. зпадала съм в периоди, в които нещо конкретно ми служеше за муза, но сега това е работата“, разказа още екранната половинка на Велислав Павлов.


Избира темата на изложбата - „Прераждане“, защото започва нов етап от живота си. „Затова и не мога да спя. Снимаме по 12 часа, понякога и по 14, и аз рисувам като се прибера късно вечер“, признава актрисата, която учи първо в Художествената академия.
На кантар между двата си творчески порива, звездата от „Откраднат живот“ търси всеки удобен момент за подготовка, като това понякога води до едва 40 минути време за дрямка. „Д-р Огнянова е много различна от мен и трябва да уча реплики и да превключа в образ за половин час, докато си разхождам котката“, смее се 28-годишната актриса.


Макар да остави отпечатък с фотосесия с любимите си вълци, Диана е пръв приятел и с котките. Още докато живее в общежитие на НАТФИЗ, тя приютява сиамеца Врубел, кръстен на големия руски художник. Домашният любимец на Димитрова се разхожда с каишка като куче, яде лешници и дори й прави компания на по чаша бира. Актрисата си има последователи и в това отношение, тъй като съседско дете взима пример от нея и също разхожда писаната си на каишка.