Докторът от Masterchef започва бизнес с Божана

30 май 2019 | 14:14
Прочетена
2114
 

Финалистът на MasterChef 5 Николай Бойков гостува в студиото на „Преди обед“ по bTV, за да сподели, че има хиляди причини да се чувства като най-големия победител в шоуто на добрия вкус. „ Хората, с които се запознах там, екипът, който стои зад това предаване, са много готини. Участниците също - те ме подкрепяха много на финала. С голяма част от тях сме много близки. Аз представих менюто, което исках да представя. И го представих доста добре. Така че не смятам, че съм изгубил“, коментира той.



„Докторът“ в Masterchef, който захвърли бялата престилка, за да сложи кухненската, почерпи Деси и Сашо с десерт – препратка към сладкото изкушение, което приготви на финала на шоуто. Нестандартните компоненти като ганаш с шоколад и лакто манатарки, пуканки от свински кожички и пукащи бонбони от кисело мляко впечатлиха зрителите на bTV, а Ники обясни, че е искал да провокира журито. Той поясни, че никога не можеш да познаеш, че пуканките всъщност са от свински кожички, тъй като са много ефирни, леко солени и без аромат на месо. Бузата от щука, която сервира на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, е с размер на чаена лъжичка и е една от най-вкусните части на рибата. Месото е маслено, фино и не бива да се счита за отпадък.


Николай обясни, че е впрегнал всички знания от медицината и ги е приложил в кулинарията. „Лабораторната“ му и спокойна работа в кухнята е била най-трудна на полуфинала, когато отпадането на близкия му приятел Емануил го е разклатило. Въпреки че за хората може и да е изглеждал самонадеян пред печката, докторът призна, че изобщо не е така и в този момент тотално се е обезверил в способностите си. Той изказа благодарност към „кралицата на вкусното и здравословно хранене“, която го е окуражила и накарала да се стегне. През цялото състезание се е стремил да се вслушва във всяка препоръка на журито.


Ники сподели с Деси и Сашо, че е съчетал MasterChef с държавните си изпити, държавния си стаж и дипломирането си. Винаги се е стремил към специализация в анестезиологията, въпреки че е „дефицитна“ специалност и повечето лекари бягат от нея. Той изповядва философията на свой преподавател, че „ако искаш да правиш качествена медицина, то това е скъпо хоби. Другото е печалбарство и компромис“. В момента работи като лекар през деня и готвач в ресторанта на Chef Бойковски вечерта, защото не иска да избира между двете. Страстта му към точните науки датира още от тийнейджърските му години, когато е правил химични експерименти в домашна лаборатория. А любовта му към храната се заражда, докато с удоволствие меси теста за мекици с баба. Активно се занимава с кулинария от 2 години, когато е силно впечатлен от представянето на гладиаторите в третия сезон на MasterChef. Започва да си поставя различни предизвикателства, да опитва да надскача себе си, защото има „фетиш към професионализма“ във всички сфери. Докато се е подготвял за своето участие във формата, си е организирал готварски маратони до 4 часа през нощта. Харесвал си е странни или непознати продукти и ги е превръщал в многокомпонентни ястия.



В момента се е захванал с уникален проект – първия supper club в България заедно с предишната победителка от предаването Божана, която го накарала да се пробва в шоуто. Това е нестандартно място за 10 души, което цели да избегне „помпозността“ на ресторанта, далечността между готвача и госта, както и наличието на сервитьори. Идеята е на масата да седнат непознати, които да споделят емоцията на храната, а ако искат да „опитат“ и от готвенето, са добре дошли да го направят рамо до рамо с професионалистите. 

Автор / Източник:

HotNews.bg

Свързани новини

Коментари

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Сгодената Джулия го раздава секси на Миконос

Певицата на романтична ваканция с Кристиан Кирилов

Пиронкова нагорещи дюните

Спортистката избра Черно море за почивката си

Джорджина показа перфектно дупе в Гърция

Половинката на Роналдо сподели първи снимки от лятната им ваканция

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Фики стана планинар

Певецът предпочита активния начин на живот

Никол-обсипана с бижута

Шерцингер рекламира световна марка

Мария Илиева дундурка бебето на басейн (Снимки)

Певицата си взе кратка почивка

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour рециклира

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour обединява усилия с „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ в името на свят без отпадъци

Българка влезе в Гинес с най-мощният глас на планетата

Смиляна Захариева изпя „Излел е Дельо хайдутин” със 143,8 децибела

Йоко Захариев втрещи с визия

Певицата е тотално променена

Нора Караиванова роди

Бащата остава в тайна

Вторият Шабан е новата звезда на България

Фолкаджия спечели последния конкурс на Слави Трифонов

Сбогом, кралице на дънките

Глория Вандербилт си отиде на 95 години

9-годишна се закани на Гери-Никол

Ивайла иска короната на съгражданката си

Дани Петканов зарадва Алекс с голям подарък

Лудият репортер харчи хонорара от "България търси талант" предварително

Стефания Колева първа приятелка с колежка

С Лилия Маравиля се разхладиха с коктейли на градинско парти

Тв и Риалити

Издънки

Защо Люси Иларионов не иска сватба?

Режисьорът поряза половинката си Ани Хоанг заради травма

Орхан Мурад: Искат да унищожат Сузанита

Бащата на певицата със странна изповед

Напомпаната Андреа: Нямам операции

Българското Барби няма идеал за мъж

Виж още от Издънки

Култура

Българка влезе в Гинес с най-мощният глас на планетата

Смиляна Захариева изпя „Излел е Дельо хайдутин” със 143,8 децибела

Lord of the Dance пак в София, Лили с бутиков концерт

Криско и филхармония представят „Трибют към българската музика" в Пловдив

Виж още от Култура

Fashionista

Никол-обсипана с бижута

Шерцингер рекламира световна марка

Сбогом, кралице на дънките

Глория Вандербилт си отиде на 95 години

Виж още от Fashionista

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?