Турската банда Dolapdere Big Gang пристигна у нас за втори пореден концерт. След успешната си изява на “Банкя Мези” в началото на май, ексцентричните музиканти от групата са готови да завладеят и публиката на “Свиленград Мези”. Изявата им е на 15 юни в Младежки парк, като част от популярния фестивал на балканската скара и хубавата музика.



Dolapdere Big Gang жънат успехи в цял свят благодарение на неповторимия си стил, който интерпретира евъргрийн хитове с етно мотиви. “Истанбул има две страни - европейска и азиатска. В нашия социален живот това нямаше как да не окаже влияние, както и на музиката, която създаваме. Ние пресъздаваме именно тази атмосфера и дух”, описват творчеството си Dolapdere Big Gang. Името на групата идва от популярно в Истанбул арт място, на което се събират творчески личности. В репертоара им са включени от парчета на Стинг, R.E.M. и Depeche mode до Майкъл Джексън и Мадона. “Това е музика, която идва от сърцата ни”, обобщават още музикантите творческия си път.



Поредното издание на “Свиленград мези” започва от 13 юни с участието на Годжи и Аристос Константину, на 14 юни звездата на вечерта е Тита в компанията на Енчев и Мариета. В последния ден от фестивала - 16 юни, ще звучи на живо сръбската звезда Весна Змиянац и Millenium Band. Освен много музика, гостите ги очаква и мини лунапарк, както и много игри.