Във фаталния петък 13 май арт фондация ДОМА и Дом на киното канят всички на първото по рода си Фасбиндер винил парти. Култовата кинолокация ще бъде трансформирана в специална парти зона, в която главни действащи лица са DJ André Pahl (Берлин) и DJ Emil Doesn’t Drive (Sofia).

Двамата диджеи, които имат солиден бекграунд на берлинската парти сцена ще предложат на публиката свеж коктейл от най-доброто от диско/ денс музиката в Европа и у нас. Освен тях и плочите им, за доброто настроение на посетителите са подготвени специални визуализации в стила на Фасбиндер, барове и други изненади.

Партито е част от кинопанорамата на „лошото момче“ на новото немско кино Райнер-Вернер Фасбиндер, която ще се проведе от 10 до 18 май в Дом на киното в София.

Преди партито, от 19:30 часа, на същото място публиката ще може да види филма „Лили Марлен“ („Lili Marleen“, 1981, 120 min) – една от най-популярните ленти на Фасбиндер.

За високия градус на настроението и подчертаното берлинско усещане пък ще се погрижат Бял Щърк и Club-Mate Bulgaria.

Старт: 23 часа
Вход: 5 лв на място

За André Pahl:
Андре Пал (André Pahl/ Берлин) е познат със своите сафари миксове, които пренасят слушателя в поредица кинематографични пътешествия през непознати морета, забравени пустини и далечни галактики.
Той лавира между псайхъделик, вуду перкусии и понякога по-електронни звуци, пресъздаващи забавеното туптене на сърцето и каращи краката да танцуват.

Андре става част от изумителната музикална сцена на град Мексико за период от няколко години, като е един от основателите на лейбъла “Nuevos Ricos”. Докато е там той започва да пуска на кварталните улични партита, алтернативните нощни клубове и арт събитията, организирани в претъпканите метростанции на мексиканската столица.

Да слушаш сетовете му е като да навлезеш дълбоко в непристъпната гора – правиш го, въпреки че знаеш, че може да бъде опасно. Първо главата, а после цялото тяло се потапя дълбоко в една странна джунгла, в която партито е основен акцент, а навсякъде има светлини и блясък.



За Emil Doesn’t Drive:

Емил Дазънт Драйв (Emil Doesn’t Drive) e роден в София, но се мести в Берлин през 2004 година, където се превръща в резидент диджей на Laserdance партитата в Club 103, пускайки под имена като Benji DF Hanoben, Daniel Wang и Diskokaine. По това време започва да пуска редовно в Rio, Cookie’s, Tape и още няколко берлински клуба. През 2007-ма, заедно с приятелите си Cheers Chris и Salto Mortale, създава собствена парти платформа, наречена Mirage. В изданията присъстват редица гост-диджеи като like Jeffrey Sfire, Finn Johannsen, Jonny 5, Laser Magnetic, Intergalactic Gary,Hunee, Prins Thomas and Rob & Zoopsie и много други. Парти платформата е единственото място, на което човек може да чуе микс от итало, уейв, космик, диско, EBM, рок и афро стилове.

Освен това, Емил обединява сили със Sameheads за поредица необикновени концептуални партита, които се качват на върха на класацията на всички диско партита, които някога са се случвали в Берлин. Паралелно с това той подгрява и популярни имена като Optimo, The Glimmers, Justice, Chromeo, Glass Candy, I-F, Santa Gold и много други. Следват гигове из цяла Германия, включително Salon des Amateurs (Дюселдорф), ), Erste Liga (Мюнхен), Golden Pudel Club (Хамбург), както и регулярни участия на редица популярни партита в чужбина: BumBum (Хелзинги), Седмицата на модата в Копенхаген, Седмицата на модата в Париж, партитата на списание ЕДНО в София и Family Groove (Полша). През 2011 Емил отваря собствен клуб и арт пространство, наречено The Zone в квартал Нойкьолн в Берлин. Трите години събития, които се провеждат там, поставят квартала в една нова светлина и оставят ярък отпечатък върху новата хипстър локация и младото поколение там. Понастоящем Емил е един от собствениците на ключовия ънъдрграунд клуб Жул Верн в София и част от диско бандата Disco Comrades.



За арт фондация ДОМА:

Арт фондация ДОМА е основана през 2012 г. от Мартина Стефанова и Дойчин Котларов. Основната мисия на фондацията е да осъществява стойностни събития, привличайки повече публика към културата, изкуството, градския дизайн и развитие; да провокира културен обмен и взаимодействие между местни и чуждестранни автори. Един от основните проекти на фондацията е ежегодният досега фестивал ДОМА Арт Фест – двустранен международен обмен с гостуваща избрана държава на артисти, творящи в сферата на съвременното изкуство. Така през 2013 г. държавата във фокус беше Южна Корея, през 2014 г. – Русия, а през 2015 г. бе Нордика, название, вдъхновено от изкуството на Северна Европа, обединяващо Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция.
През 2016 година ДОМА Арт фест се трансформира в DOMA Art Events – платформа, свързана с организация и продуциране на периодични културни събития от различни жанрове на изкуството: кино, музика, изложби, съвременен пърформънс, обменни програми, както и бъдещи фестивални събития. Началото на платформата бе положено със съорганизацията на мащабното „Reinvent“ The Pool парти на Absolut на 11 март 2016 г.

Освен тези инициативи, фондацията продуцира и подкрепя и други проекти за подобряване на градската среда, като осигуряване на по-добра мобилност на хората, посредством кампания ЗА денонощен градски транспорт; създаване на креативен културен център в подлеза на Централна ЖП гара София – UnderGara; участие в Инициативния комитет за градско развитие, както и други дейности, свързани с града и по-красивата му визия.