Прочутият испански тенор Пласидо Доминго целуна ръка на Соня Йончева по време на концерта, с който отбеляза своята 50-годишнина на сцената.

Гала събитието се проведе във Виенската опера, а най-успешното ни сопрано в света в момента се включи в юбилея с ролята, изстреляла я на върха през изминалия сезон – Виолета от „Травиата“.

„Щастлива съм, че Пласидо Доминго ме избра да бъда до него на сцената в една толкова специална вечер, с която ще отбележим творческото дълголетие на един голям и неповторим артист и човек!“, сподели за юбилейния концерт певицата.



Двамата ги свързва дългогодишно приятелство, стартирало от прочутия конкурс на Доминго - „Опералия“, който Соня спечели през 2010 г. „Пласидо е човекът, който ми показа пътя към голямата сцена. Конкурсът ми отвори вратите на мечтаните театри като „Ковън гардън“, „Метрополитън“ и „Ла Скала“, категорична е звездата, която ще извиси глас и у нас след по-малко от месец.

Концертът ще събере почитателите на класическата музика в зала 1 на НДК на 18 юни, а на сцената гърба на Соня ще пазят Фестивален симфоничен оркестър, начело на който ще застане съпругът й Доминго Хиндоян, и брат й Марин Йончев. Дивата, чийто път тръгва от гарсионера в Пловдив, за да мине през най-престижните сцени в Ню Йорк, Лондон, Мадрид и Париж ще представи арии, дуети и инструментални откъси от опери на Джузепе Верди. Изявата й в България е продуцирана изцяло от Националния дворец на културата и ще послужи като генерална репетиция за предстоящия гастрол на звездата в театър „Шанз-Елизе”.