„Пол Дохърти е маестрото на средновековния криминален роман”
сп. „Букс”


Невероятната двойка - монахът брат Ателстан и коронерът сър Джон Кранстън, любимци на хиляди читатели по света, отново се впускат в разгадаване на невъзможното из улиците на средновековен Лондон.

Стогодишната война е в разгара си. Английският парламент заседава в Уестминстър, за да бъдат обсъдени нови разходи за военни действия срещу Франция. Представителите на Шрусбъри възразяват енергично, докато незнаен убиец не започва да ги избива един по един. Сър Джон Кранстън и брат Ателстан са призовани да заловят убиеца, преди парламентаристите да заподозрат, че злодеянията са поръчани от регента. Но веселият коронер и проницателният свещеник имат свои проблеми – енориашите на Ателстан твърдят, че около църквата му витае демон, a коронерът е озадачен от все по-многобройните кражби на котки в Чийпсайд.

Очевидно представителите на Шропшър са свързани не само от протестите си срещу разходите на регента, но и от някакъв стар, таен грях. Сър Джон Кранстън и брат Ателстан трябва да стигнат до корените на злото, за да разберат кой е отмъстителят, раздаващ правосъдие в Дома на гарваните.

За автора:

Пол Дохърти е всепризнат майстор на историческия криминален роман и възпитаник на Оксфорд, където защитава докторат върху епохата на крал Едуард II. Той е изключително продуктивен автор и е написал повече от 100 романа, които изкушават всеки любител на добрата мистерия и средновековието. Неговите увлекателни поредици криминални романи, пропити с атмосферата на отминали времена, са изключително популярни, обичани и търсени по цял свят.

Пол Дохърти е офицер на Ордена на Британската империя, рицарски орден, учреден от крал Джордж V на 4 юни 1917 г.