Скандалът с продуцента Харви Уейнстийн се разраства с всеки изминал ден.

Първоначално актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън обвиниха холивудското величие в сексуално посегателство, а на по-късен етап Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Кейт Бекинсйл споделиха, че и те са били тормозени от продуцента.

Ситуацията стана още по-грозна, след като се разбра, че редица от известните личности в кино средите са знаели за случващото се и за отношението на Харви към жените, но са мълчали. Навярно от страх, че ако се опълчат срещу Уейнстийн ще навредят на кариерата си.

А може би защото са наясно, че в днешно време професионалното издигане често се постига чрез потъпкване на ценностите и сексът е разменната монета, гарантираща ти успех, пишат от woman.hotnews.bg

Американската дизайнерка Дона Карън изказа именно подобна теза, че дамите, оплакали се от насилие от страна на Уайнстийн, всъщност не са толкова невинни и не са жертвите в случая, защото съвсем съзнателно са се поставили в подобно положение.

Тя защити обвиненият в сексуален тормоз холивудски продуцент и сподели, че пострадалите може да са си го търсили. Известната дама направи скандалните изказвания по време на интервю на червения килим. "Гледат на Уайнстайн като на символ, а не като това, което всъщност е. Познавам съпругата му, те са прекрасни хора.

Самият Харви постигна прекрасни неща", заяви дизайнерката тогава.

"Като се замислите за света в наши дни и видите как жените се обличат и какво целят с демонстрацията на подобен вид. Какво търсят? Проблеми", продължи тя.

По-късно обаче Карън разпространи официално обръщение, в което твърди, че думите ѝ са извадени от контекста. Въпреки това в интернет пространството започна инициатива за бойкотиране на модната къща на Дона Карън - DKNY. Актрисата Мия Фароу написа туит: "Никога повече няма да си купя неща от марката Дона Каран!" А жертвата на Уайнстийн - Роуз Макгауън, заяви в профила си в социалната мрежа: "Дона Каран, вие сте достойна за съжаление. Да помагаш и да насърчаваш подобен човек е морално престъпление. Вие сте една отрепка в шик рокля."