Американският магнат Доналд Тръмп купи хотелския комплекс с голф клуб Turnberry в Шотландия от корпорацията Leiserucorp, базирана в Дубай.

В комплекса има 5-звезден хотел, луксозен самостоятелен апартамент и спа център, както и три игрища за голф. През 2008 г. дубайската компания купи имота за 52 милиона паунда. След световната финансова криза, комплексът бе обявен за продажба.

Курортът е домакин на шампионата по голф The Open четири пъти. Очаква се турнирът да бъде проведен тук за пети път в следващото десетилетие. Американският милиардер няма право да прави никакви промени в комплекса без одобрението на организаторите на голф състезанието.



Смята се, че Доналд Тръмп е платил около 63 милиона долара за комплекса.

Списание "Форбс" оценява богатството на милиардера на около 3 милиарда долара. Той е притежател на правата на конкурсите за красота Мис Вселена и Мис САЩ. През 2003 г. той стартира свое релити шоу, в което участниците се борят за мениджърска позиция в компанията на Тръмп. За всеки епизод от първия сезон на предаването той получава по 50 000 долара, а през следващите сезони започва да получава по 3 милиона долара на серия. През 2005 г. открива онлайн университета Trump University, където се предлагат курсове по инвестиране в недвижими имоти, мениджмънт и предприемачество, пише БГНЕС.