TED in Cinemas 2017 в София се оказа от голям интерес за младите хора, затова организаторите пускат още допълнителни билети за студенти на цена 15 лв. Те са валидни за учащи в наши и чужди ВУЗ-ове срещу предоставяне на валидна студентска книжка от съответния университет. Студентски билетиможете да закупите.

Освен че е изключително вълнуващо, тазгодишното издание на TED е и историческо, след като папа Франциск направи своето вдъхновяващо обръщение в рамките на световна конференция. Но изненадите съвсем не свършват до тук – в неделя в Cine Grand, Sofia Ring Mall, ще се излъчи заключителната сесия с акценти от цялото събитие и потвърден лектор за този ден е Илън Мъск. Това е второ участие на предприемача в рамките на TED след интервюто му с куратора Крис Андерсън през 2013.

В последните две десетилетия преходът към устойчивата икономика е основен интерес за Мъск. Той проследява отблизо процеса на проектиране, разработка и реализация на всички модели на Tesla, а също и развитието на мрежата за зареждане на електрическите автомобили.

Космосът е още една интересна тема за визионера и през 2012 г. неговата компания SpaceX се превръща в първата частна компания, която достига до Международната космическа станция и се завръща успешно на земята с товар. С всеки следващ свой проект Илън Мъск се стреми към едно по-добро бъдеще и очакваме с нетърпение да чуем неговата лекция. След обръщението на Папа Франциск, трогателното интервю на Серина Уилямс, а и всички останали вдъхновяващи личности, които работят неуморно, за да подобрят света, в който живеем, не се съмняваме, че в неделя ще се заредим с нова порция оптимизъм за бъдещето.

Лекциите се излъчват чрез сателит в над 800 кина по света, включително и едно в София – ексклузивен партньор на тридневната серия TED in Cinemas 2017 е Cine Grand. Събитията у нас са придружени от коктейл, а за всички гости са предвидени подаръци както и томбола със страхотни награди.