Прословутата диетоложка Людмила Емилова най-после призна, че Марта Вачкова е сред най-известните клиенти, минали през клиниката й.

Варненската лечителка сподели, че пухкавата актриса имала голямо желание да отслабне и в един момент терапията със зверски глад дала резултат. Марта свалила повече от десет кила от едрата си снага, само че не успяла да се задържи слаба задълго, пише "Всеки ден".

Няколко седмици по-късно доктор Емилова била потресена от вида й, тъй като актрисата отново започнала да нагъва всичко забранено и за отрицателно време надебеляла с двойни килограми.

"От сланина не се пълнее, това е сигурно. Не можем да не хапваме месо, но е най-добре то да се взима от село," заяви пред БНТ тв водещата Марта Вачкова. Тя разкри, че домашно отгледаното животно - "кокошка, теле или каквото е там" трябва да е от сигурен производител, да е екологично чисто. Темата за здравословното хранене беше дискутирана в две крайности - за или против месото в нашето меню, пише БЛИЦ.

"Веганите, хората които не ядат месо, са едно ново поколение хора и трябва да ги гледаме само с уважение", подчерта Марта.

"Искам да се извиня на всички ваши зрители за това че съм тук и точно аз говоря за здравословното хранене", сподели Марта Вачкова. Тв водещата подчерта, че тя е от поколението, което не се е отнасяло с нужния респект към правилното хранене. Но младите, децата трябва да бъдат възпитани в позитивно отношение към здравословната храна.

Подрастващият организъм трябва да приема балансиран порцион, да има голямо разнообразие между млечни продукти, риба, месо, зеленчуци. "През зимата е естествено да се яде повече месо. А дъщеря ми пък много обича риба", разкри Марта. "Младите трябва да бъдат информирани, това му е майката. И трябва да знаят, че диетите съсипват", добави тв водещата.