Разкритието на “ШОУ”, че Благой Иванов-Багата е влязъл в Къщата на “ВИП брадър” с една торба лекарства, “назначаването” на Златка за негова персонална медицинска сестра и спирането му от участие в мисии породиха слуха, че здравословното състояние на ММА-боеца се е влошило драстично.

По този повод репортер разговаря с “пироговеца” д-р Стоян Сопотенски, който извърши животоспасяващата операция на Багата, пише blitz.bg. Специалистът следи за възстановяването на Иванов и участието му във „ВИП брадър“ .

-Д-р Сопотенски, позволява ли здравословното състояние на Благой Иванов-Багата да участва във „ВИП брадър“? Според много зрители той все още е видимо недобре...
- Няма такова нещо - Багата си е добре. Нищо му няма на момчето. Това, че е по-мълчалив, не значи, че нещо го боли, примерно. Или това, че му се спи, не значи, че е болен.

- Как коментирате промяната на външния му вид в сравнение с времето, когато беше изписан от „Пирогов“ преди няколко месеца?
- Когато беше болен при нас, беше много отслабнал. Сега вече изглежда съвсем различно. Успял е да възвърне първоначалния си вид, качил е доста килограми. Въобще, изглежда доста по-добре в сравнение с изписването.

- Консултирал ли се е той с вас като лекар, който все пак го е оперирал в онзи тежък момент, дали може да си позволи този лукс да се затвори и изолира в Къщата за дълъг период от време?
- Мен не ме е питал дали може да се затвори за този период от време – два или три месеца. Смятам, че за да влезе в Къщата, той се е консултирал с треньора си, както и с кондиционния си наставник. Те са тези, които му казват може или не може да влиза във „ВИП брадър“.

- Минал ли е Багата на контролен преглед, след като беше опериран и после изписан от „Пирогов“?
- Сега скоро, преди да влезе в предаването, не е минавал. Контролният му преглед беше в рамките на един месец след изписването от „Пирогов“ по Здравната каса. Сигурно има и други лекари, които после са го гледали и продължават да следят какво се случва с него. Предполагам, че това е някой специализиран спортен доктор.

*Благой Иванов-Багата 85 дни след инцидента (Снимка: Bulphoto)

- При участие в мисиите, някои от които са тежки, има ли опасност от отваряне на раната или от инфектиране?
- Не, не, категорично. Момчето може да си прави всичко абсолютно нормално. Вече всичките му рани са зараснали. От тях са останали само белезите. Няма да му се отвори и раната, няма страшно.

- Зарасна ли другата рана на Багата – вътрешната, все пак му беше прободено сърцето...?
- Възстановява си се, той все пак е млад човек, млад организъм, само на 25 години е, да не забравяме това. Той си е възстановен вече на 100 процента, тренира си, значи си е възстановен като човек... Той започна да тренира почти веднага след като излезе от болницата. Нали наскоро имаше и някакво състезание във „ВИП брадър“. В него той направи толкова лицеви опори и коремни преси, колкото един здрав човек трудно ще насмогне (след това състезание с Ники Мартинов обаче Багата се почувствал зле и получи забрана да участва в следващите мисии, разкриват вътрешни източници на “ШОУ” - бел. ред.).

- На гърлото му има вече зараснала рана, от която вероятно е дишал. Възможно ли е тя да му създаде неприятности в един момент?
- Няма такава опасност. Тази рана е зараснала отдавна и не му пречи по никакъв начин. Сигурно и той е забравил за нея.

- Изписа се много информация, че Благой Иванов е влезнал в предаването и пие „цял шкаф“ с лекарства, някои от които упойващи, и затова много спял...
- Аз нямам представа с какви лекарства точно е влезнал в предаването, но при всички случаи не са силни и упойващи. На него просто не му се налага да пие такива лекарства.

- От участието му в риалитито все пак оставаме с впечатление, че не е добре, все гледа да полегне, да почине, не взима участие в разговорите на Съквартирантите...
- Ама няма такова нещо! Просто не разбирам защо толкова се вглеждат хората в здравословното му състояние. А това, че не приказва – такъв е сценарият на предаването или просто неговият характер. Аз не го познавам извън болницата и не мога да кажа дали е бил приказлив или не. Не съм го познавал, преди да дойде в „Пирогов“. Аз го познавам само като болен.

Интервю: Живка Ангелова