В момента всички говорят за коронавируса, защото тази тема вълнува целия свят. Информациите около COVID-19 обаче са доста различни и определено спомагат за създаването на паника в обществото.

Ето защо Наум Шопов, който през 2018 г. стана дипломиран лекар, реши да направи видео, в което да даде информация на абонатите си в YouTube както за това какво представлява вируса, така и за превенцията.

Шопов пояснява, че информацията, която дава, е актуална към 4 март, когато излезе и видеото. Казва също така, че до момента сме имали досег с коронавируси (семейство от вируси), но не и с COVID-19, защото той е нов, заразявал до този момент само животни, но е мотирал и вече заразява и хора.

Ето защо според Наум Шопов никой няма имунитет срещу него и заразените са толкова много. Въпреки това не смята, че трябва да има такава истерия около короновируса. Във видеото, което може да бъде видяно по-долу, можем да чуем какво още казва Шопов за превенцията и какво да направим, ако сме болни от коронавирус или имаме подобни симптоми.