Драго Драганов шашна приятели и фенове като драстично отслабна.

Как успя да свали толкова килограми и каква беше мотивацията му, можете да разберете от интервюто му.

- Драго, как си? Толкова слаб никога не си бил...
- Чувствам се страхотно! Отдавна не съм бил толкова пълен с енергия. Да не кажа направо въздушен! (смее се) Няма защо да крия, бях се отпуснал страшно много, бях прекалил с натрупването на килограмите. Някъде в средата на януари се претеглих и с ужас установих, че тежа 110 кг. Това много ме подтисна и за пръв път от много години погледнах на тялото си изключително критично. Бях започнал да имам проблеми с костите, уморяваха ми се краката, когато ходя по-дълго време, болки в кръста, чувствах дискомфорт. Заспивах трудно, близките ми казаха, че съм започнал да хъркам. Всичко започна на сутринта след рожденият ми ден, на 23-ти януари. Станах и първото нещо, което направих, беше да изпия една чаша с гореща вода. Тя убива апетита и има магическата сила да изчиства организма. Сутрин на гладно тя е вълшебна, така се случи и с мен, почувствах облекчение в стомаха. И така започна всеки ден да пия гореща вода, като за чай, но без чай. Мисля, че тя беше виновна в първите два месеца от диетата да изчистя шлаката от организма. Консултирах се с диетолог и разбрах кои храни трябва да огранича. Престанах да употребявам капка алкохол, спрях всичко тестено, сладко, солено. Започнах да ям много салата – домати, краставици, айсберг, маруля, рукола и да я овкусявам само с прясно изцеден лимон и чист зехтин. Пазарувам го само от био магазин. Ям също сурови ядки, но основната енергия започнах да черпя от плодове. Основно грейпфрут и ананас, тези плодове са много полезни за разграждане на мазнините. Сега вече шест месеца по-късно мога да се похваля със завидни резултати.

- Колко килограма свали за тези шест месеца?
- Двайсет килограма! Но съм си забранил всякакъв вид варива, не ям нито боб, нито леща, ориз също, понякога хапвам 1-2 лъжици варена царевица. Ям много моркови, броколи и карфиол. Съветът на диетоложката беше да не прибързвам с активното спортуване, докато не стопя мазнините, защото има опасност стягането на мускула да ги запечата вътре. Сега, когато съм изчистил мазнините до край и съм останал кожа и кости, започвам с кардио упражненията. Вкъщи карам колело по около един час на ден.



- Чак във вестниците те писаха, колко си слаб! Нали не си болен?
- Не, напротив, по-здрав съм от всякога. Реших да си направя едно дълго изследване в момента, в който взех решението да отслабвам…

- Какво те стимулира да го направиш – гадже, работа или?
- Искаш да ти кажа самата истина? Работата!!! Казвам го за пръв път и не знам как ще прозвучи и ще се разтълкува от хората. Не е тайна, че през последните няколко години нямах някакъв сериозен работен ангажимент и може би това ме демотивира да се грижа за фигурата си и да ме интересува как изглеждам. Тласна ме в едни забавления, които качват килограми. Компании, маси, ядене, пиене, пътуване насам натам, без режим дори и за съня и никакъв спорт. Когато започнах реализацията на проекта „55 години от вашия живот”. Програмният директор на БНТ Севда Шишманова беше извикала насаме моя приятел Роберт Ковачев и му беше казала: „Кажи му така, че да не се засегне, да се опита да поотслабне малко!” Севда изпитваше неудобство да ми го каже право в очите. Роберт ме извика, каза ми всичко, че на хората им е неудобно да ми кажат, че съм напълнял. Тогава си казах: „Имаш в себе си воля и амбиция!“ Телевизията е най-важното нещо в моя живот, не само професия, тя е смисълът на живота ми! С тази си крачка исках да покажа на Севда, че имам сериозно отношение към работата си!

- Това сега твоето живот ли е? Имаш ли си някъде любимо местенце, където поне може да хапнеш нещо? Ходиш ли по заведения изобщо?

- Аз си имам P.S. Food & Drinks, където се грижат за мен като за бебе! Там съм не само на специално меню, но и на специален режим. Всъщност да се върна малко на предния въпрос и любовта се появи по-късно, защото освен че чистиш тялото, ти чистиш и съзнанието си, чистиш душата си! Започваш да общуваш само с хора, които са положително настроение към теб. Молбата ми е това, което говорим ние с теб сега, да бъде прочетено само от хора, които наистина имат положително отношение към мен. Онези, които ме смятат за смешен и не харесват това, което правя от телевизионния екран, да не си губят времето!