Уникално изживяване обещават на българската публика DREAM THEATER.

Кралете на прогресив метъла пристигат за един специален концерт у нас. След успешни изяви в Северна Америка през тази пролет, Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Рудес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани) потеглиха на европейско турне.

То е под надслов „An Evening with DREAM THEATER” и промотира последния им студиен албум, озаглавен просто Dream Theater. Освен песни от него, ще се насладим на хитове, които култовата петорка ще изпълни за първи път на живо.

Последната година е изключително успешна за DREAM THEATER. Албумът Dream Theater дебютира под №1 в класацията на сп. Billboard за хард рок албуми и покори класациите в целия свят. В записите на този албум взима участие и барабаниста Майк Манджини, който години наред държи рекорда за най-бърз барабанист в света с 1203 удара в минута.

Според музикалните специалисти последният албум е поредната перла в короната на DREAM THEATER.

Доказателство за това е и втората им номинация за „Грами“ в категорията за най-добро метъл изпълнение за сингъла „The Enemy Inside”. Освен това наскоро Джон Петручи и компания получиха четири номинации за Progressive Music Awards:

- за най-добър албум
- най-добра група
- най-добър дизайн на обложка
- най-добро концертно изпълнение за „An Evening with DREAM THEATER”

Наградите ще бъдат връчени на 11 септември в Лондон.

Китаристът Джон Петручи споделя, че е особено въодушевен от радостния прием на последното им турне от страна на феновете. „С това турне целта ни е да накараме почитателите да се потопят в нашия свят още с влизането си в залата – казва той. – Надяваме се, че ще се получи една наситена с емоции вечер както на музикално, така и на визуално ниво, и поради тази причина сме приготвили доста интересни неща. На това турне ще представим някои песни, които никога досега не сме изпълнявали пред публика, както и парчета от последния ни албум Dream Theater. Няма да пропуснем и класиките от творчеството ни – специално заради хардкор феновете ни. Ако пък за вас отскоро сме любимата ви банда, ще останете впечатлени от разнообразието на музиката ни.“

Джон Петручи казва, че турнето е уникално за групата, защото няма да има подгряващи изпълнители и на сцената ще са само петимата музиканти. Именно затова то е озаглавено „Една вечер с DREAM THEATER”. „Целта ни е да накараме хората да си прекарат наистина добре, да станат част от нашия свят за три часа. За радост на нашите фенове те не са просто пасивни посетители на концерти, а наистина много се забавляват и пеят заедно с нас. За нас това е перфектната публика, пред която да свирим. Затова и ще им дадем едно разтърсващо шоу! Винаги се опитваме да правим концертите си вълнуващи и за нас, и за публиката. Специално за това турне феновете ги очакват няколко специални изненади: нова сцена, съвсем нова визия и декори, както и обновен сет лист”, допълва Петручи.

Билетите за концерта на DREAM THEATER на цени от 60 до 80 лв могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.