Да си икона на стила означава да вдъхновяваш. Даяна беше една от най-значимите фигури от края на осемдесетте и първата половина на деветдесетте години, която не спираше да вдъхновява с идеите и стила си както дизайнерите, така и любителките на модата.

Сред стилните визии на принцесата на Уелс има много, които си струва да повторим без никакво притеснение. Ето няколко сака, които можем да заимстваме от Даяна тази есен:

Удълженото черно сако със златни копчета и златна катарама в кръста бе едно от любимите на Даяна. Подобни модели могат да бъдат намерени в текущите колекции на много модни марки. Изключително лесно е да си представим например Мелания Тръмп в такава дреха.

Едро каре, подплънки на рамото и over-size силует. Всичко това се върна отново, сякаш с машина на времето, направо от онези години. Днес можем да го допълним със закачливи аксесоари и декорации, красиви обувки, панталони и тениска - перфектният комплект за всеки един случай през деня е готов. А за финал – една романтична нотка под формата на барета не би била излишна....

Пепитеното сако тип „пачи крак“ в комбинация с едноцветни ревери бе сред любимите на Даяна и е много модерна идея за сезон есен-зима 2019. Вярно, днес такова сако върви по-добре с черни дънки, отколкото със строга пола. Сако с широки вертикални сини и бели райета.

Морски стил. Класика. Често Даяна прилагаше принципа „една визия - един принт“. Тоест полата в този сет при нея бе отново в райе. Днес лесно ще облечем подобно сако с бели панталони или дънки. Или ще заменим полата-молив с широки панталони в същия принт. Райраните костюми в пижамен стил от по-фини материи днес са особено модерни.

От всичко казано до тук се вижда, че самата идея никак не е загубила актуалност. Асиметрични ревери и подчертана талия с контрастен колан - това лято подобна идея се среща в Инстаграм все по-често. А кралско бяло от глава до пети е идеално решение, особено през лятото. Роклята-смокинг е задължителна за предстоящия сезон. Можете да я носите както самостоятелно, така и в комбинация с летящи поли от коренно различна текстура.

източник: woman.bg