На 13 януари Марк Леви, един от най-четените френски писатели в света, ще ни предложи „Друга представа за щастието”.

„Друга представа за щастието“ (превод: Петър Герджиков, 304 стр., цена: 18 лв.) ни напомня, че случайности няма – има само срещи. През първия пролетен ден на 2010 г. Агата бяга от затвора, макар да й остават само няколко години след трийсет излежани. На една бензиностанция тя нахълтва в колата на Мили и я въвлича в бягството си. Надарена с неутолима жажда за живот, Агата разбива на пух и прах приятната рутина на Мили.

Делят ги двайсет години, но по време на пътуването двете жени споделят мечтите си, които никога не е късно да бъдат осъществени. Пет дни с кола през Съединените щати и няколко (не)случайни срещи постепенно ще осветлят тайната на Агата. А Марк Леви отново ни внушава човешката необходимост от свобода и същевременно разкрива един малко познат къс от американската история.

Според резултатите от ексклузивно проучване на „Льо Фигаро“ Марк Леви е най-предпочитаният съвременен френски писател. Общите продажби на неговите романи, преведени на 49 езика, отдавна надхвърлят 33 милиона екземпляра. Което несъмнено означава, че Марк Леви е най-четеният френски писател в света. Още първият му роман „Ами ако това беше истина“, му носи световна слава. Книгата е екранизирана през 2005 г. с участието на Рийс Уидърспун, преведена е на близо 40 езика и е издадена в трийсет и пет страни. Истории като „Втори шанс”, „Чувство, по-силно от страха”, „Децата на свободата“ и „Всички онези неща, които не сме си казали“ са свидетелство за умението на автора да експериментира с различни теми и жанрове.