Бланка без подпис може да спаси Явор Бахаров по делото срещу него, че карал пиян и друсан в Банско. Това стана ясно на заседанието по процеса в Районния съд в Разлог, научи "България днес". Според защитата действията по разследването са опорочени по няколко причини. Лошото момче на българското кино и театър се появи вчера в съда в планинското градче.

Той е подведен под отговорност за това, че на 8 февруари т.г. шофирал след употреба на алкохол и наркотици в курорта Банско. Оказва се, че бланката на талона за медицинско изследване е стара. Освен това Бахаров не се подписал на нея, алармира адвокатът му Денислав Асенов.

Дали има всички реквизити на бланката, бе разпитвана и химичката Росица Коевска. Тя е изследвала кръвната проба на актьора, за да изготви съдебно-химическа експертиза по делото. За вида на бланката отговаря МВР, не си спомням да са липсвали реквизити, отвърна експертката. Тя потвърди, че двукратно изследване е открило 1,42 промила алкохол в кръвта на Бахаров. Експертизата на вещото лице е приета като доказателство по делото. Защитата забелязва и друго нарушение при следствените действия.

Свидетелите са разпитвани от инспектор, а не от разследващ полицай, който имал функции по закон да снема показания. Дали пропуските на разследващите ще доведат до оправдателна присъда, ще стане ясно с финалния съдебен акт. Краят на процеса засега не се вижда, защото се чакат още документи по случая