Дует Ритон отпразнува 35 години на сцената с грандиозен концерт-спектакъл в зала 1 на НДК.

Салонът се оказа тесен да побере всички почитатели на Катя и Здравко, като сред публиката се открояваха групи от Италия и Испания, както и руският им фенклуб, пристигнал специално за събитието от Москва и поздравен от обичаните изпълнители с първата песен, която ги е направила звезди в бившия Съветски съюз от филма „Тримата мускетари“.

Много известни личности дойдоха да ги уважат като колегите им Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Драгомир Драганов, Джина от „Трамвай №5“ и „Джон от Кукери“, тв водещата Гала.

Шоуто бе открито от заглавната песен на последния им албум „Две звезди“, последвана от китка от най-веселите им рок парчета като „Концерт“ и „Сложно нещо е любовта“. Програмата бе разделена в две части, като в средата оркестърът, който им акомпанираше през цялата вечер на живо заедно с вокалната група и танцьорите от ансамбъл „Чинари“, представиха свой прочит на три от големите им хитове „Огън и дим“, „Шайла-лайла“ и „Шепа карти“.

През това време певците се премениха в нови тоалети в огнения червен цвят, с което още повече разпалиха публиката си. Началото на втората част бе дадено с любимата песен на Катя – „Аз съм“, в която тя се изявява и като оперна певица, но превъзбудена от адреналина тя се спъна на сцената и падна.

Професионалистите обаче винаги умеят да направят от дефекта ефект и Дует Ритон до края на вечерта не спря да се шегува с ефектния пирует. Леко гафче всъщност имаше и в първата част, когато Здравко си обърка текста на една от песните, а панталоните му на няколко пъти падаха от танците, тъй като половинката му го бе помолила да не си слага колан. Във втората част освен най-големите хитове на дуета, грандиозността на шоуто допълни 3D мапинга на „MP студио“ – най-новата технология за сценична визуализация, използван за първи път в концерт на български изпълнител, както и атрактивните танцьорки от балет „Веда джуниър“.

Катя и Здравко отделиха специално внимание и на авторите на песните си – на Тончо Русев, написал първите им хитове като „Прегърни ме“ и „Лятото“, на Найден Вълчев, написал стиховете на „Някога, но не сега“, на Иван Пеев, композирал „Накъдето ми видят очите“ и „Изповед“, когото определиха като най-скромния от големите творци, на Живко Колев, написал най-много текстове за техни песни като „Джалма“, „Болка от любов“ и много други, на Илия Ангелов – вокалът на „Диана Експрес“, композирал за тях „Цяла нощ“ и „Само ти и аз“, отдадоха почит и на покойните Зорница Попова и Йордан Янков, създали за тях „Джалма“, „Дон Кихот и Дулсинея“, „Сърце зад три врати“, „Трябва да чакаш“ и много други. Да поднесе цветя с внучката си на сцената се качи и композиторът Любен Цветков, който е кръстник на Дует Ритон и кум на семейството им. За невижданото шоу на Дует Ритон тепърва ще се говори още много, а страницата им във фейсбук бе изпълнена с поздравителни коментари.

Вижте фотогалерия:

Дует ''Ритон'' отпразнуваха 35 години на сцената

Снимки: Bulphoto