Катя и Здравко от "Ритон" тръгват на турне из Европа.

Стартът на турнето из Стария континентг ще бъде в края на януари в Германия. Засега в родината на Ангела Меркел са предвидени три концерта - в Мюнхен, Франкфурт и Нюрнберг.

Вече години наред "Ритон" пълни концертните зали в България, а да зарадват и публиката си в чужбина се решили заради многото запитвания от почитатели от всички краища на Европа.

"И понеже Катя и Здравко уважават дълбоко желанието на своите фенове, включиха в програмата си и участия в чужбина. Такива ще имат почти през цялата следваща година, която е ключова за техния професионален път, тъй като се навършват 40 години, откакто са на сцена. Това е още един добър повод да се срещнат с българите зад граница", коментират от екипа на дуета.

В Германия Катя и Здравко ще изпълнят най-големите си и обичани хитове, както и ще представят песните от последния им албум "Ритон в ритъма латино". Той излезе на диск преди броени дни, а до края на годината предстои да бъде произведен и на винилова плоча.

Гастролите в Германия няма да бъдат първи за "Ритон". Не е тайна, че в златните си години музикалното семейство изнася над 2500 концерта по време на турнетата си в Полша, Русия и почти всички бивши републики, Чехия, Македоня, Куба, Канада, САЩ, редица африкански страни, Унгария, Гърция и къде ли още не.