Актрисата Теодора Духовникова коментира бежанците в социалната мрежа.

Ето какво написа в профила си във Фейсбук:

"Моля ви, стига вяхте милозливи сълзи за хората в лагера в Харманли. Те кандидатстват за граждани на Европа! Вероятно го искат. Дайте им правото да осъзнаят , какво е отговорност, дайте им правото да научат основните правила, които всички ние отдавна спазваме , също като граждани на Европа, за да преценят самите те , могат и искат ли да са част от това същото общество .

Защото точно това - истината, правилата и отговорностите са повече от безпринципните свободи , правилата са всичко онова, което ние отдавна знаем, а те трябва спешно да научат и да направят интеграцията си възможна ! И да станем част от едно и също общество .

Преди половин година, поради съмнение за остра , инфекциозна болест, аз и децата ми , бяхме приети в Инфекциозна Болница. Докато не се изясни от специалистите за какво става дума и факт ли е, вратата на отделението се затваряше със специална , желязна врата, която се вдигаше с идентифакиция на личната карта на лекуващия лекар и после се спускаше! Желязна врата. Толкова . Затвор . Добре ли ми беше ?!? Дори в коридора, за да питам нещо сестрата, имах право да изляза само с маска на лицето . От уважение към правото на здраве на сестрата,лекуващия персонал и останалите пациенти на болницата! Дълго време , след като изследванията показаха не опасност , от уважение и респект към здравето на околните, с децата ми излизахме на разходка в парка ... с маска на лицето ..!

Мислите ли,че им беше приятно? Знаете ли колко ми струваше да им обясня, че суетата да си играят свободно в Борисовата с другите деца, не си струва, ако има риск, дори само едно! едно дете да бъде заразено?!? Така както възпитавам децата си, очаквам Европейския съюз и България, да възпитават онези, които аплайват за жителство в него ,отговорно, сериозно и с риск, понякога да не са щастливи , точно пък така, както те, безотговорно си го представят!

Очаквам да обяснят едни основни правила и те да са равни за всички ! Разбирате ли , за всички ! Това значи общество . И с двойния си стандарт и либерална милозливост, не вършите услуга на никого ! Най-малкото на онези, на които спестявайки общовалидни задължения, зорлем превръщате в малцинство ! Което от тук нататък, винаги ще се надява на двоен стандарт. И на някакво по-специално отношение . От криво разбрана либералност. Което е различно от хуманност ! И което клати днес Европа повече, от кривата ръчица на Путин !( която между другото съвсем сериозно подозирам".