Единствената коледна песен на група “Сленг” “Едно сърце” отново ще зазвучи, но този път с гласа на малката Дара.

10-годишната дъщеря на Дими, загиналият при катастрофа вокалист на бандата, само за три дни успя да запише парчето.

Изпя го в дует с една от новите музикални звезди Ивайло Колев. В песента се включи и вокална група “Смехоранчета”.

“Едно сърце” е написана от Димитър Екимов-Дими и е включена във втория албум на “Сленг” “Всеки ден”. “Самата песен е направена преди малко повече от 10 години.”

Тогава живеехме в ергенската ни квартира и тъкмо бяхме разбрали, че ще имаме Дара”, разказва Ива Екимова. Само преди месец тя решава да даде нов живот на песента, с която хората да си спомнят за Дими. С аранжимента се заема Светлин Къслев, познат в музикалните среди от работата му с Кристо и Весела Бонева.

Канят Ивайло Колев да се включи в парчето заради романтичното звучене на гласа му, а и опита, натрупан зад граница. Освен че е работил с Питър Гейбриъл, той е хващал микрофона в Италия, Чили, Бразилия. Дъщерята на Дими Дара пък пее от двегодишна. “Не разбирам много от музика, но всички, които са я чували, казват, че е наследила огромния талант на баща си”, споделя майка  Ива Екимова. Хлапето е пяло в детската формация “Бон Бон”. Сега ходи на уроци по солфеж, пиано и се занимава с народни танци.

Самата Дара е много щастлива, че пее песен на баща си, защото тя е сред любимите  негови изпълнения. До ден-два парчето ще бъде пуснато в радиоефира. “Подаряваме “Едно сърце” на всички, които са загубили близък човек и той ще им липсва на коледната трапеза”, допълни Ива Екимова.