Дъщерята на Майкъл Джексън - Парис Джексън, Бой Джордж и Боно бяха на ревюто на "Диор" на Парижката седмица на мъжката мода.

Творческият директор на модната къща Крис Ван Аш е проектирал колекция, в която доминира костюмът. Белгийският дизайнер се е постарал да се получи контраст между горната и долната част на облеклото.

Саката са с три четвърти ръкави и са носени в комбинация с кожени ръкавици, а панталоните са широки и къси, като на скейтърите, и са носени с бели чорапи и маратонки, пише БТА.



"Вместо да се съглася с виждането, че костюмът тайор вече не е на мода, че хората предпочитат да носят суичери и джинси, предлагам нова негова версия, която се надявам да е привлекателна за младежите", поясни Ван Аш.

Цветни шевове създават впечатлението, че саката са тропосани. Преобладаващите цветове са черно, червено, бяло.

Колекцията бе представена в атмосфера, напомняща рейв парти от 90-те години на миналия век. Дизайнерът довери, че се вдъхновил от онези младежи, които гуляят по цели нощи и сякаш отказват да пораснат.

"Навлизането в зряла възраст е тема, която винаги ме е вълнувала. Става въпрос за период, когато момчетата възмъжават, но все пак запазват някои свои мечти", каза той.

Ван Аш е работил в сътрудничество с американския художник Дан Уилц. Принтове на негови картини са върху костюми, якета и парки.

"Мъжката мода е поела по хлъзгав път - модни къщи се отказаха от дефилетата, докато други смесват представяне на мъжко и дамско облекло. Има миг колебание. Аз не се колебая - знам много добре как трябва да изглежда колекцията мъжко облекло на "Диор". Няма нищо по-красиво от момичета, които носят мъжко облекло. Този контраст ми допада. Ако обаче мъжкото облекло стане дамско, контрастът се губи", отбеляза дизайнерът.