Театралната академия обяви в петък окончателното класиране от кандидатстудентските изпити тази година и сред първите в списъка на приетите актьорско майсторство се появи дъщерята на Румен Радев. Дарина Руменова Радева е класирана на осмо място в най-желаната специалност актьорско майсторство за драматичен театър. Тя има общ бал 12.00 от трите кръга, а доста след нея се нареждат още две известни отрочета. На 24 място е дъщерята на актрисата Лилия Маравиля Паола, която е приета сред първите и в актьорство за куклен театър, а на 27 място е синът на Витомир Съраиванов Стефан.

На изпитите се явиха се близо 600 добре подготвени и духовно развити млади хора, които в продължение на 10 дни се съревноваваха за мястото си в академията, похвалиха се от НАТФИЗ. Независимо, че Академията не облекчи критериите за прием, броят на подадените заявления за кандидатстване през 2020 година надхвърли статистиката от предходната. Учебната година за всички започва на 15 септември. Тогава ректорът проф. д-р Станислав Семерджиев ще открие 72-рата учебна година. За първи път в академичната история на НАТФИЗ тържествената церемония ще бъде затворена за гости, приятели и посетители. При стриктно спазване мерките за отстояние и безопасност Випуск 2020-2024 ще получи студентските си книжки. Семействата ще могат да споделят вълнението на децата си през интернет, така че президентът няма да бъде на церемонията.

Дарина Радева бе абитуриентка преди няколко месеца, след като завърши 35-о средно езиково училище "Добри Войников", прочуто с театралните си традиции. Докато беше гимназистка, участваше и в училищната трупа "Ле Страпонтен", така че изборът й за висше образование не е изненада. Преди да се състезава на изпитите, Дарина успя да отиде на с приятели на родното Черноморие. Компанията беше на морето в последните дни на юни, за да спази традицията да посрещнат изгрева на Джулай морнинг на плажа. Заради пандемията тя и съучениците й от столичната 35-а гимназия нямаха бал, затова решиха да празнуват на морето, отколкото да обикалят София в най-големите жеги, облечени в тежки рокли и тонове грим в края на юни.

снимки:Фейсбук и НАТФИЗ