''Wow! There is tooo much energy in me!!! I love this feeling!!!! Thank you my angel @bojidarabakalov Love You!''. Това е постинг на Мика Стоичков, както нарича себе си Михаела Стоичкова – дъщерята на най-великия български футболист за всички времена Христо Стоичков.

На езика на нейната баба Пенка, майката на татко й Ицо, текстът се превежда като: ''Леле! Има твърррде много енергия в мен!!! Обичам това усещане!!! Благодаря ти, мой ангеле Божидара Бакалова. Обичам те!''

Под снимка на двете момичета, щракнали се гушнати буза до буза пък има надпис: ''Споделяйки невероятен момент с невероятна личност – Божидара Бакалова, ЕНЕРГИЯ (Sharing an incredible moment with an incredible person @bojidarabakalov ENERGY).

Очевидно е, че между двете има особено топли отношения, пише slava.bg.

Сестрата на ''Мис България 2001'' винаги е близка със знаменитости. Последно май беше с Люси от групата ''Ноу ейнджълс'', преди това с Мая Илиева и нейната адвокатка Бояна.

Така се разбира и причината Мика Стоичков да остане вече два месеца в България, вместо да се прибере в Барселона при майка си.

"Избягах от Испания! За никого не е тайна, че имах дълга връзка с Дани Клос (известен пилот от GP2) и имах нужда от време, за да ми размине. Три години бяхме заедно, достатъчно е. Засега съм си в България. Дойдох за Коледа със семейството ми с едно куфарче, за една седмица и останах. Така се получава, че сега моята приятелка ми праща дрехите от Испания", споделя Мика.

''Ако паднеш – стани, ако боли – ще мине''. Това е мъдростта, която г-ца Стоичкова приема като най-ценен съвет от легендарния си баща. Тя разказа в тв интервю тези дни и още неща за семейството и престоя си у нас. ''Свикнала съм да развеждат мама и татко, да ми приписват разни братя и сестри от други бракове на баща ми. Въобще не им обръщам внимание, ние държим на семейството и приятелството си'', отсече Михаела по Нова тв.

''Той е страхотен баща. В България винаги ще има особено отношение към мен, а в Испания не е така. Когато започнах работа там в радиото и телевизията, се представих само като Мика. Когато ме взеха, ме попитаха: Защо не каза, че си дъщеря на Христо Стоичков? Трябваше да им обясня, че искам да ме вземат заради самата мен, а не заради него'', допълни още тя.

На Мика хич не й дреме, че каталунските медии вече я короноват за проекто-гадже на самия футболен идол Лео Меси – супер звездата на ''Барселона''. Новината за една потенциална световна заварка излезе на бял свят през уикенда. Голямата дъщеря на най-великия български футболист за всички времена Христо Стоичков – Михаела, обяви, че играчът е поискал телефона й.

''С Меси имаме отлични отношения. Когато се запознахме, той ме попита: Може ли да ми дадеш своя телефон, защото аз нямам приятели...'', заяви 23-годишната брюнетка по Нова тв вчера.

Мика, както я наричат близките й, се завърна в България, след като скъса с гаджето си – автомобилния пилот Дани Клос, и ще прави тв предаване у нас.


''Случвало се е да излизаме с Лионел Меси, Жерар Пике (б.р. приятелят на Шакира, с която Мика също е позната) и други играчи на Барселона, но никой не е писал, че сме гаджета'', каза неотдавна тя.

Мика вече има собствена кариера, която временно загърби. Тя е тв водеща и журналист като работи ''на парче'' за радио Она, за Марка ТВ и за Канал Катала.

Работата на момичето е като истинско проклятие за прочутия баща на Михаела. Не е тайна, че Стоичков най-меко казано никак не обича пишещите братя.

Ако можеше, сигурно щеше да претрепе немалко журналисти, особено онези, които яко го критикуваха при фиаското му като национален треньор. Евентуално могат да разчитат на милост известен брой журналистки, с които в различни моменти е бил по-близък – от критички - интелектуалки, посрещани от него по хавлия, до спортни репортерки с неустоим фатален чар.

Михаела обаче има право на своята свобода. Девойката с перфектен английски, испански, каталан и приличен български се занимава с онова, което й е по душа. Освен с журналистиката, тя се е отдала и на благотворителност. Неотдавна тя публикува специално обръщение към феновете и приятелите си по този повод.

''Имам една прекрасна новина, която ще стопли хиляди добри сърца, прегърнали една благородна кауза. Аз и футболистите на Барселона ще подкрепим благотворителна кампания в България, която грабна сърцата ни. Ще подадем ръка на 5-годишната Александра Маркова от Добрич. Детенцето е болно, а родителите му се нуждаят от средства, за да продължат лечението в Израел. В България донесох топка, с която футболистите на Барса играха в Шампионката лига. Всички поставиха своите автографи и пожелаха детенцето да оздравее по-бързо. Топката ще бъде предоставена за търг в интернет, а средствата ще отидат за лечението на момиченцето. Уникално – някой може да притежава топка с автографите на световния шампион и да помогне”, гордее се с благородството си Мика.

Нейна другарка в прекрасната акция за набиране на средства за болно дете е и примата на фолка Преслава.