Вече трети месец Михаела - голямата дъщеря на Христо Стоичков, живее разделена с приятеля си - испанския пилот от формулата GP2 Дани Клос.

“Не знам защо точно в този период в интернет постоянно пишат, че ни предстои сватба - призна за “Труд” Мика, както в Испания наричат щерката на . - Журналисти ми пращат дори имейли с молба за интервюта и подробности за тържеството. Имам даже оферти от български списания за правата върху снимките от сватбата. Не мога да повярвам, че това ми се случва, но е факт...”

Около раздялата няма никакви сензации или пикантерии, твърди 23-годишната Мика. Просто професионалните задължения на двамата не им позволявали да бъдат постоянно заедно, както е било досега.

Дани искал госпожица Стоичкова да продължи да го придружава по кръговете от формулата, но тя стартирала журналистическа кариера и се оказало невъзможно всичко да е “прекрасно както преди”. Никой от двамата не отстъпил и се разделили, но без скандали. Дори продължавали да си пишат имейли и да си говорят по телефона.

“Започнах работа в испанското радио ONA, където имам рубрика в сутрешния блок за светските неща около футбола - довери Михаела. - Тази сутрин например говорихме, че сватбите на Андрес Иниеста и Кристиано Роналдо, които са догодина и са насрочени на един и същи ден - 12 юли. Явно и тук има двубой Барса - Реал. Освен всичко от два месеца правим с още три момичета снимки за телевизионно шоу с мегазвезди от спорта и очакваме старт през октомври. Вече заснехме девет предавания, като последното беше с Гути в Истанбул. Държа се страхотно и каквото бяхме замислили, го направихме...”

Може да звучи странно, но реално страната ни загуби престиж от разпадналата се връзка на Мика с Дани. Говори се, че ако се било стигнало до сватба, подаръкът на Камата щял да е спонсор за участието на Клос във “Формула 1”. И, естествено, болидът щеше да движи със знамето на България по световните писти. Сега обаче съдбата явно намигва на Стоичков - той не обича репортерите, но дъщеря му се хвърля точно в лудницата на журналистиката.