9 септември е датата, на която стартира музикално шоу № 1 в света X Factor.

Това обяви днес в ефира на „Здравей, България" продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян.

В студиото на сутрешния блок той беше специален гост заедно с един от интересните кандидати до момента в шоуто - рускинята Виктория Куприна, която се омъжи за приятеля си часове след като слезе от сцената на X Factor.

Освен вълнуващи лични истории, Маги Халваджиян обеща, че вторият сезон вече дава заявка за много сериозни кандидати и музикални битки.

Доказателство за това е дъщерята на българската актриса, певица и писателка Ваня Щерева - 16-годишната Мила. Тя също се яви на прослушванията в X Factor и призна, че мечтае да стартира собствена музикална кариера. Мила впечатли журито със собствена интерпретация на вечния хит на Крис Айзък Wicked Games.

Сцената на X Factor изобщо не притесни Мила - тя бе по-спокойна дори от майка си, която я чакаше зад сцената и се вълнуваше повече от нея. След изпълнението й Заки призна, че се е чувствал като на концерт на световен изпълнител.

Още една наследничка на известен музикант доказа, че талантът се наследява. Виктория на 16 години, дъщерята на Господин Господинов - Гепи от група „Стейн", взриви публиката с мощния си глас и скромно поведение. Саня Армутлиева веднага откри в нея потенциала на бъдеща звезда и заяви, че Виктория е готова да влезе в студио и е сигурна, че ще я види на големия финал.

Близначките Влади и Алекс бяха сред най-атрактивните дуети, които се явиха до този момент на прослушванията в X Factor. Въпреки че са сестри, двете признаха, че никога не са пели заедно, а решението им да се явят на кастинга е било съвсем неочаквано - буквално 10 дни преди началото. Те изпяха Use Somebody на Kings of Leon и буквално накараха журито да ги разцелува. Мария ги определи като нейната награда за деня и даде най-категоричното си „Да" за вокална група.

Днес е последният ден от прослушванията на живо в музикално шоу № 1 в света. В края на седмицата предстои и следващият най-изтощителен етап - тренировъчните лагери.