Телевизионни продукции от Великобритания и Германия спечелиха по три международни награди "Еми".

С наградите, присъждани от Международната академия за телевизионни изкуства и науки, се отличават най-добрите телевизионни продукции извън САЩ, предаде АП.

Тази година организацията обяви 40 номинации за 15 страни за отличията в десет категории. Звездният миг на състоялата се в хотел "Хилтън" в Ню Йорк церемония беше удостояването на Шонда Раймс с почетната международна награда на учредителите, пише БТА. Раймс е продуцентка, сценаристка и създателка на хитовите телевизионни сериали "Анатомията на Грей", "Скандал" и "Как да ти се размине убийство". Отличието й беше връчено от звездата на "Скандал" Тони Голдуин.



Носителят на "Оскар" Дъстин Хофман спечели приза за най-добър актьор за изпълнението си в телевизионния филм "Костенурке, костенурке" ("Roald Dahl's Esio Trot") на Би Би Си 1. В британската лента холивудският ветеран се превъплъщава в образа на самотен пенсиониран ерген, който скроява дързък план за ухажването на живущата на долния етаж вдовица - дама, силно привързана към домашния си питомец - костенурка.