Две предпремиерни прожекции и срещи с екипа на новия български филм “Дъвка за балончета” ще зарадват най-нетърпеливите фенове в София. На 7 декември от 19.30 часа лентата ще бъде показана в кино “Люмиер Лидл”, а от 20.30 часа – в Дом на киното. След двете прожекции публиката ще може да се срещне лично с актьорите Теодора Духовникова, Иван Юруков, Малин Кръстев, Диана Димитрова, децата, които им партнират - Андрея Захариев, Аглея Гумнерова, Калоян Лалов и Валентин Александров, режиьорът Станислав Тодоров – Роги и сценаристите Теодора Маркова, Георги Иванов и Невена Кертова и Тео Чепилов. Билетите са в продажба от днес.

“Дъвка за балончета” тръгва по кината официално на 8 декември, като филмът ще бъде показан на 55 екрана в 27 града в България. Специални прожекции и срещи с екипа ще има и в Пловдив и Бургас – съответно на 11 и 18 декември. Вече има заявки и от общностите на българите в Европа и Канада за прожекции и извън границите на България, които могат да бъдат осъществени през 2018 година. Предварително се откупуват и прожекции от различни организации у нас.

“Дъвка за балончета” е филм, който ни връща към магията на първата любов и детството през 80-те години на миналия век. В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков, а лентата припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия.

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на най-популярните български сериали. Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов. Във филма ще видим и актьорите Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.