Седмица преди финала на "Къртицата" от риалитито ще си тръгнат двама участници. 

Така до последния лайф  в понеделник ще стигнат само шестима.

По време на живото предаване във вторник вечер зрителите и Групата ще направят своята номинация за Къртица. Заселниците, събрали най-много гласове, ще се явят на елиминационен тест за самоличността на Къртицата.

Eдин от тях ще напусне Базата още във вторник, а същото гласуване ще се проведе и в четвъртък, по време на живото предаване.

“Нощта на Къртицата” е един от основните елементи на шоуто. През последните три месеца участниците в Базата минаха през общо 10 предизвикателства, благодарение на които групата спечели 13 250 лева, а за Къртицата останаха 10 750.

Тази вечер е ред на последното изпитание на Къртицата, което е оценено на 2 000 лева и което ще провери до колко участниците умеят да балансират.  Заселниците ще трябва да ходят по въже, което е разположено над езерото в Базата.

Играчите разполагат с час и половина да експериментират и да се учат, а за да спечелят мисията поне половината от тях трябва  да направят поне по един успешен опит.  Освен приключението в последната “Нощ на Къртицата”, участниците ще изберат и президент на Базата.

Първата задача на кандидат-президентите е да изложат политическа си платформа, върху която смятат да управляват Базата и тук някои от участниците показаха завиден талант.

След хубавата заучена реч обаче следва частта, от която на всеки български политик в реалния живот му настръхва косата – отговори на неудобните въпроси на избирателите.

И така след тежки дебати за демокрацията в Базата Групата даде своя вот за избранника си. С равен брой гласове Рут Колева и Гибона се явиха на балотаж и за президент на Базата официално бе провъзгласен Божидар Искренов-Гибона.  

Броени минути след като встъпи в длъжност, новият президент на Базата получи своята първа важна мисия – да въведе поданиците си в тяхната последна задача в Базата – да запишат хип-хоп парче за престоя си в шоуто.

Без миг забавяне, двете хитови рап банди набързо обособиха двата края на Базата за свои студиа и започнаха да работят по бъдещия си мултиплатинен дебют. Само за час „Гангстерите“ и „Играчите“ успяха не само да създадат хитови парчета, достойни да влязат в новия албум на бившия им съотборник 100 кила, но да отработят и специална хореография, която да вземе акъла на многоуважаваното жури.