Дядо Коледа е решил да отслабне за празниците и за целта ще се довери на Поли Генова. За целта двамата ще застанат пред камерата в първата българска коледна комедия „Smart Коледа“. Лентата, в която червения костюм надява Кръстю Лафазанов, а негов фитнес инструктор е Поли Генова ще изгрее на голям екран в салоните из страната от 30 ноември.


“Smart Коледа“ е първата българска коледна комедия, която ще събере деца и родители в кината, носейки със себе си много празнично настроение. В главните роли са още Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко, Константин Гигинов, който играе Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие.


Продуциран е от филмова компания “Джули Марули Ентъртеймънт“ съвместно с „Ветрогон“ и се реализира с подкрепата на Национален филмов център. NOVA е копродуцент на лентата, която ще се разпространява в кината от “Лента” от 30 ноември.
Филмът е заснет основно на две специално изградени снимачни площадки. В създаването на приказните декори участват над 150 техници, които изграждат над 5000 реквизита, 122 различни стъклени и цветни форми и 40 уникални костюма.
Мария Веселинова е сценарист и режисьор, а продуцент е Павел Павлов. Оператор на лентата е Георги Челебиев, композитори – Александър Костов и Георги Стрезов, сценограф е Мира Каланова. Костюмите са дело на Антония Попова, а хореографията е поверена на Боряна Иванова.


„Smart Коледа“ спечели наградата на публиката и специално отличие от журито за оригинална идея за детски филм в 36-то издание на престижния филмов фестивал „Златна роза“, състоял се преди броени дни във Варна. Това е поредната родна кино продукция, която се реализира с подкрепата на NOVA като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.