Дядото на известната танцьорка Яна Акимова - Минко е разследван за мащабни далавери, от които има подозрения, че е лапнал близо 2 милиона лева.

Бъдещата жена на Петко Димитров крие страшната фамилна тайна, която противоречи на имиджа ѝ. Като кмет на Троян от листата на ГЕРБ Минко Акимов вкарал жена си в бизнеса. Оказва се, че приходите на семейството на Яна може би дори надвишават доходите на Петко, но са натрупани по твърде съмнителен начин, пише Всеки ден, цитира lifestyle.bg.

Икономическа полиция в Троян е разследвала зулумите на Минко Акимов още преди две години, но разработката е била спряна в начален стадий по политически причини и по настояване на тогавашния шеф на МВР Цветан Цветанов. Минко е от Троян. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски", специалност право. Работил е общо 34 години в системата на МВР, от тях 23 е бил началник на РПУ Троян, а 4 в системата на Министерството на правосъдието.

Минко Акимов изгрява на политическата сцена през 2007 година. Тогава той става кмет на Троян, избран от листата на ГЕРБ. На последните кметски избори в града, провели се преди 2 години губи, но става шеф на Общинския съвет. На 5 декември 2012 година избухва скандал с името му. Негови съпартийци настояват за оставката му с обвинение, че е забъркал грандиозни далавери и е бил в недопустим конфликт на интереси.