През 2009 година след смъртта на Майкъл Джексън британският таблоид "Нюз ъф дъ уърлд" публикува триминутен откъс от 3-часовия разпит с него от 1 март 1996 година в хотел "4 сезона" в Ню Йорк по обвиненията за сексуални посегателства срещу малолетни. Днес "Дейли мейл" показа 9-минутен откъс от разпитите с Краля на попа. В тях се вижда как изпълнителят е нервен, върти се, затваря очи, докосва се на различни места, смее се, шегува се и цитира стихове от Библията, докато адвокатите го разпитват. Това са единствените публични кадри, в които той говори за обвиненията към него.

Филм представя Майкъл като насилник

Видеото е показано като част от документалния филм на "Да напуснеш Невърленд" на фестивала в Сънданс. В него Уейд Робсън и Джеймс Сейфчак разказват за детството си, прекарано в компанията на Джексън в имението му.



Премиерата на филма бе на 26 януари. Лентата е посветена на темата за насилието над деца и педофилията на поп звездата.

Предполагаемите жертви, които в момента са на около 30, разказват в детайли за насилието, преживяно в „Невърленд“. Робсън и Сейфчак съобщават, че техните родители са поддържали тази нездрава връзка с известния артист. Зрителите намериха това, което виждат, за толкова неприятно, че описват филма като „хорър“.

Фамилията на Майкъл Джексън възмутена

Адвокат на пет от децата, обвиняващи Краля на попа, заявява, че Джексън е заплашвал персонала, който го е виждал да действа непристойно с децата. През 1995 година Майкъл дава 20 милиона долара на една от жертвите си, за да не даде показания в съда. Във видеото изпълнителят се сравнява с Исус и казва как е бил представян в мрачна светлина. Джексън се върти и се почесва по главата и гърдите, докато не признава за персонала в имението, свидетелствал срещу него.

На въпрос дали някога е бил обвиняван в сексуално посегателство към Брет Барнс, Джексън изглежда притеснен, затваря очи и закрива лицето си, преди да се усмихне странно. После поклаща глава и отново се усмихва. "Знаете ли дали някога сте били обвиняван в сексуално насилие над Маколи?", е следващ въпроса. Звездата отново реагира странно - слага ръцете си върху главата и се отпуска на стола. Очите му поглеждат към тавана, обръща се назад и прави гримаса, преди отново да се усмихне и да поклати глава.

Източник: 24 часа