След като в началото на седмицата Джанет Джексън необяснимо отмени концертите си в Европа, част от световното й турне, певицата оповести, че те все пак ще се състоят. Все още обаче не се знае кога.

Джексън трябваше да посети Европа между 30 март и 3 май, но след като информацията беше свалена от официалния й сайт, фенове изпаднаха в безпокойство за здравословното й състояние.

Настоящото анулиране на концертите пък идва малко повече от два месеца, след като бяха отменени за първи път. Преди Коледа Джанет оповести, че временно прекъсва турнето си, за да се подложи на хирургична операция. Тъй като не уточни от какво се лекува, плъзнаха слухове, че звездата е болна от рак. В началото на януари обаче тя отрече разпространената информация.

Интереснен факт е, че концертите на по-малката сестра на Майкъл Джексън в Северна Америка, предвидени между 14 май и 28 август, както и шоуто й в Дубай на 26 март, не бяха отменени.

През октомври миналата година Джанет издаде първия си албум от 7 години насам – Unbreakable. В него тя отдава почит към брат си, умрял през 2009 г. С диска певицата се изкачи до челото в класацията по продажби в САЩ за седми път в кариерата си.