Особняк с маниакални наклонности – като такъв ще бъде запомнен Джаред Лето от колегите си на снимачния терен на „Отряд самоубийци”.

Актьорът неведнъж проявил налудничавото си поведение, като за една от първите репетиции на маса наел човек да хвърли мъртво прасе върху екипа. Въпреки обидата от очевидната проява на неуважение, постъпката му била простена под предтекста, че по време на целия снимачен процес той не излязъл от ролята на Жокера.

И тъй като героят му обича да контактува със смъртния си враг Батман чрез видеосъобщения, фронтменът на 30 Seconds To Mars общувал също чрез клипове. „Работих 6 месеца с този човек и нито веднъж не сме си казали и дума извън сценария. Така и не се запознах с истинския Джаред Лето”, обясни пред медии Уил Смит, когото ще видим като Дедшот в „Отряд самоубийци”. По време на снимките той бил и сред актьорите, получили специални подаръци от ексцентрика.

Смит получил кутия с куршуми, Марго Роби, която изигра любимата на Жокера Харли Куин, пък се ужасила, когато пред вратата си намерила романтично писмо и плъх. За връх Лето изпратил на колегите си и използвани презервативи. „Грижех се за динамиката на сета - Жокера е човек, който не зачита граници или лично пространство”, обясни носителят на „Оскар” след края на снимачния процес, като допълни, че след излизането на филма по кината е твърде вероятно да бъде „заключен в кутия” от съответните органи. Дори да се окаже прав, това няма да бъде първото му посещение в психиатрия.

За да се подготви за ролята на Жокера, актьорът прекарал няколко дни в местна клиника, като по думите му се запознал с извършители на отвратителни престъпления. По време на снимките Лето настоял и да прекара една нощ в затвора.