На 25-ти август Международният младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” ще зарадва почитателите на дамския джаз с „Джаз на свечеряване”.

На сцената в Царево ще пее Невен Петрова, която заедно с господата Сашо Куманов, Емил Пехливанов и Христо Минчев ще ни поведе в поредното музикално изкушение – проектът „Лятно безвремие”.

За почитателите на този стил имената и на четиримата артисти означават нищо по-малко от музикално пътешествие из най-потайните кътчета на изисканата музика. Самите те не искат тяхното участие да се свързва с помпозно представяне, още по-малко с поставяне на музикални рамки. Искат, а и могат, да направят така, че за миг всичко да изчезне. Да потанцуваме със собствените си прищявки. Да намигнем на цветовете, които ни се плезят закачливо иззад ъгъла. Да си спомним, че може и да не бързаме, а на каданс да отпием блажено глътка свежа амброзия. Да вдъхнем дълбоко уханието на захарен памук и морски феи. Да поразрошим някоя и друга мисъл. Да усетим с всяка фибра на тялото си, че Музиката е Живот...

На свечеряване – джаз вдъхновение на 25 август от 19:00 часа на сцената на централния площад в гр. Царево с участието на Невен Петрова – вокал, Александър Куманов – китара, Христо Минчев – контрабас, Емил Пехливанов – ударни.

***
Международен младежки фестивал на изкуствата „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ“ съществува от 2006 г. Организатори са сдружение "ТЕМП-АРТ" и Община Царево. Първите две издания се провеждат под името „Музите“ за периода от 7 дни в края на м. август. От 2008 г. фестивалът се провежда с фиксирани дати от 20-ти до 30-ти август с новото име „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ“ под формата на концерти, спектакли, презентации, изложби на фестивалните сцени в Синеморец, Ахтопол, Варвара, Лозенец, Приморско, Китен, Созопол, Царево. От 2009 г. като съпътстваща част към Фестивала започват да се провеждат рок маратони, а от 2011 г. към нея се включват и джаз концерти.

Достъпът на публика до всички събития на Фестивала е свободен.

ММФИ „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика, необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.

През 2013 г. Организационният комитет на Фестивала взима решението форумът да се провежда през година, а в годината, в която няма редовно издание на фестивала, на същите дати да се провежда Фестивална ваканция. През 2013 г. беше проведена първата Фестивална ваканция с „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ“. През месец август 2014 година се провежда редовното VIII издание на фестивала.