Днес е първият ден от планираният музикален фестивал А to Jazz, който ще зарадва посетителите на Докторската градина с отворена сцена, на която поситителите ще могат да се насладят напълно безплатно. А насладата ще е гарантирана с подготвената джаз програма, която ни очаква там.

 Всичко започва в 18:00 часа като едва ли навъсените облаци и лекият вятър ще попречат за доброто настроение, за което ще гарантират подгряващото диджей дуо The Smugglers Collective.

 Половин час след началото, на сцената ще се появи джаз бандата на музикалното училище със специален гост Емануил Манолов - Бадема, които ще приветстват организаторите на фестивала, говорителят на фондацията Америка за България, както и фондацията Приятели на Докторската градина.

 Вечерта ще продължи с пълна сила с Retro Blu Dixie от 19:30 часа с Невен Петрова (вокал), Сандо Сандев (акордеон, тромпет), Невилян Гемижев (кларинет), Благой Гешев (тромбон), Александър Куманов (банджо), Димитър Карамфилов (бас), Емил Пехливанов (барабани).

 За края на вечерта ще можем да видим колаборацията между проектът на Рони от Nasekomix, Деси от Phuture Shock и вера, които заедно съставят Santimental Swingers и Михаил Йосифов Секстет, които ще покажат какво разбират под суинг и как се справят с някои добре познати класически парчета с нови интерпретации.